In cazul profesorului de muzica din Suceava, acuzat de lovire, Colegiul unde lucreaza nu se baga, ISJ regreta incidentul


Intră acum și în grupul de

profesor

Profesorul care predă muzica la un colegiu de renume din municipiul Suceava şi care marţi după-amiază şi-a bătut fosta soţie în plină stradă nu va fi sancţionat disciplinar de conducerea instituţiei de învăţământ unde lucreaza.

Reprezentanţii conducerii colegiului sucevean sustin ca nu au de ce sa adopte masuri fata de angajatul institutiei. „Incidentul s-a petrecut în afara şcolii şi nu ţine decât de viaţa personală a domnului profesor. Nu vom lua măsuri disciplinare întrucât în scandal nu au fost implicaţi elevi, alte cadre didactice, sau personal auxiliar din şcoală”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul colegiului, Daniela Dungeanu.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au declarat: „Ceea ce, de regulă, se poate sancţiona este conduita profesorului în şcoală şi nicidecum cea conjugală, care ar trebui să ţină de competenţa autorităţilor”. “Îmi pare rău de acest incident, întrucât profesorul respectiv este un cadru didactic foarte talentat”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.

Statutul Cadrului Didactic spune la  art. 249 (1)  că: “personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum si cel de conducere, de îndrumare si de control din învatamântul preuniversitar raspund disciplinar pentru încalcarea îndatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de munca, precum si pentru încalcarea normelor de comportare care dauneaza interesului învatamântului si prestigiului unitatii/institutiei”.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, cadrul didactic este acuzat de „săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe urmând ca în funcţie de rezultatul constatării medico – legale să se dispună procedural”. Conform surselor citate, agresorul s-a ales şi cu sancţiune contravenţională pentru provocarea de scandal în locuri publice după ce marţi, în jurul orelor 16:30, a avut o altercaţie verbală cu fosta sa soţie care a degenerat în acte de violenţă.

Afla detalii despre scandalul in care este implicat profesorul sucevean accesand urmatorul link:

https://www.newsbucovina.ro/actualitate/69932/profesor-de-muzica-de-la-cn-petru-rares-autor-al-unui-scandal-cu-cantec-si-sange-in-fata-casei-culturii-din-suceava


Intră acum și în grupul de