S-au intors ninsorile, atentie la trafic! Vezi ce recomanda politistii suceveni soferilor

RECOMANDĂRI  PENTRU  SIGURANŢA  CIRCULAŢIEI  RUTIERE  ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

 

Având în vedere mesajele de înrăutăţire a vremii transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, (detalii pe site-ul http://www.meteoromania.ro), poliţiştii suceveni recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional, etc.).

trafic Iarna la Suceava12

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată pe cât posibil autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Poliţiştii suceveni urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

loading...