Coplata la Spitalul judetean Suceava a fost stabilita la suma de 5 lei!


Intră acum și în grupul de

Consiliul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a stabilit ca nivelul coplăţii la externare să fie la nivelul minim, adica 5 (cinci) lei, iar managerul unităţii a estimat că dintre cei care se internează, este probabil ca 15 % să trebuiasca sa achie această taxă, restul încadrându-se în categoria celor exceptaţi de la plată.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat presei ca prin încasarea coplăţii, unitatea spitalicească va obţine, intre 20.000 si 25.000 de lei anual, sumă care va completa resursele spitalului şi vor fi destinate fie achiziţionării de materiale pentru curăţenie, fie materialelor sanitare.

vasile rimbu

Vasile Râmbu a precizat că această taxă va fi percepută pentru persoanele care se internează începând din data de 1 aprilie, iar SJU Suceava este pregătit din punct de vedere logistic, în sensul că în fiecare secţie vor exista chitanţiere, pacienţii vor putea achita suma respectivă în secţia în care sunt internaţi, iar banii încasaţi vor fi depuşi, zilnic, la casieria spitalului.

Taxa va fi plătită o singură dată, la externarea din spital, indiferent de durata spitalizării, iar anumite categorii de pacienţi sunt excluse, printre care internările de urgenţă, toate internările pacienţilor cu boli cronice, a căror patologie necesită internări multiple, copiii până la 18 ani, gravidele şi lauzele, pensionarii care au pensii sub 740 de lei şi cei cu statut de persoane cu handicap.

Anual, în SJU Suceava sunt peste 35 000 de cazuri rezolvate, majoritatea internărilor fiind făcute prin Unitatea de Primire a Urgenţelor.

 


Intră acum și în grupul de