Proiectie 3D oferita elevilor suceveni la finele saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun”


Intră acum și în grupul de

P4051240Complexul Comercial Bucovina din Suceava a găzduit vineri, de la ora 13.00, proiecţia unui film documentar pe tematică astronomică, organizată de reprezentanţii Observatorului Astronomic din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, la finele săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

La manifestare au participat în jur de 15 elevi de clasa a XI-a şi a XII-a, de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava, care au avut ocazia să vizioneze filmul în format 3D, folosind ochelari speciali, care fac parte din recuzita Observatorului Astronimic Suceava.

„Urmărim impactul acestei dimensiuni 3D asupra sistemului de educaţie din şcoli. Elevii au ocazia să vizioneze în format tridimensional un documentar despre asteroizi, sistemul solar şi universal. Proiecţia are durata de 50 de minute”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, drd. Emil Turcu, cercetător ştiinţific în cadrul Observatorului USV.

Acesta a explicat că după vizionare, elevii sunt rugaţi să trimită impresii asupra filmului parcurs, pe adresa – [email protected]. Cele mai pertinente observaţii for fi premiate cu aparatură de ultimă gerenaţie.

„Prezenţa noastră la această acţiune se datorează şi faptului că de aproximativ trei ani, colegiul nostru are un parteneriat cu Observatorul Astronomic în cadrul proiectului intitulat << Activităţi practice la geografie pentru elevii din învăţământul preuniversitar >> . Prin acest proiect încercăm să aplicăm ceea ce învăţăm la clasă, cu ce se poate vedea în altă parte. Manifestarea de astăzi este foarte binevenită întrucât la şcoală nu avem posibilitatea să urmărim filmele în format 3D”, a spus însoţitorul grupului de elevi, Ana Cazacu, profesor de geografie la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava.


Intră acum și în grupul de