Organizatia Salvati Copiii a donat Spitalului Judetean Suceava un incubator performant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Campania "Bun venit pe lume"

Organizaţia Salvaţi Copiii, prin filiala locală Suceava, a echipat luni, 8 aprilie 2013, Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” cu un incubator performant achiziţionat în cadrul campaniei de strângere de fonduri „Bun venit pe lume”.

În unitatea medicală din Suceava s-au născut 3.058 de copii anul trecut, din care 255 au fost prematuri, 17 dintre aceşti bebeluşi pierzând lupta cu viaţa. Deşi mortalitatea infantilă în Suceava este în scădere faţă de anii ’90 când în judeţ se înregistra o rată de 23,2 decese la o mie de născuţi vii, problema copiilor care nu supravieţuiesc după naştere rămâne majoră. În anul 2011, rata mortalităţii infantile în judeţul Suceava a fost de 8,9 decese la o mie de născuţi vii.

„Mulţumim Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru donarea acestui echipament cu ajutorul căruia vom reuşi să reducem mortalitatea neonatală cauzată de prematuritate. Incubatorul este foarte util întrucât orice nou-născut prematur are nevoie în primul rând de condiţii speciale pentru a supravieţui, iar un incubator trebuie să ofere posibilitatea de a fi îngrijit în condiţii cât mai apropiate de cele asigurate de burtica mamei, cu monitorizarea temperaturii şi a cantităţii de oxigen în funcţie de necesarul fiecărui copil în parte. Considerăm benefică această acţiune şi ne dorim ca astfel de iniţiative să fie posibile şi în viitor”, a declarat dr. Dana Murariu, şef al Secţiei de Neonatologie din cadul Spitalului Judeţean Suceava.

Acţiunea de dotare a Secţiei de Neonatologie din spitalul judeţean face parte din seria dotărilor anunţate de Salvaţi Copiii pentru 15 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară. Cu ajutorul echipamentelor donate de organizaţie celor 15 maternităţi, aproximativ 327 de nou-născuţi vor fi salvaţi şi 380 de naşteri vor avea loc în condiţii normale numai în anul  2013, conform estimărilor realizate de Salvaţi Copiii.

„Valoarea totală a investiţiilor realizate până acum de Salvaţi Copiii este de 1.090.000 lei pentru toate cele 15 maternităţi care intră în programul nostru de dotări. Sperăm ca prin campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit să reuşim aceleaşi performanţe notabile pentru a extinde şi către alte maternităţi procesul de achiziţionare de echipamente medicale performante. Mulţumim tuturor sucevenilor care au susţinut campania Salvaţi Copiii şi anticipat celor care doresc să ne fie alături în continuare”, a susţinut Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Aceasta a adăugat faptul că, în cadrul campaniei desfăşurate pe plan local, sucevenii au donat cea mai consistentă sumă, de 13.260 lei, comparativ cu celelalte oraşe în care a fost desfăşurată campania „Bun venit pe Lume”, cu excepţia Bucureştiului.

Suma necesară pentru echipamentele performante pentru 15 maternităţi a fost colectată în urma derulării campaniei de strângere de fonduri „Bun venit pe lume”, în perioada octombrie-decembrie 2012, când 42 de angajaţi şi 846 de voluntari din Craiova, Petrila, Târgu Mureş, Timişoara, Suceava, Vaslui, Mangalia, Piteşti, Piatra Neamţ, Braşov, Iaşi, Bucureşti şi Ploieşti s-au implicat activ pentru cauza reducerii mortalităţii infantile din România, precum şi cu suportul a peste 120 de companii.

„Recomand tuturor să susţină cauza Salvaţi Copiii de reducere a mortalităţii infantile din ţara noastră. Să redirecţionezi 2% din impozitul pe venit este un gest poate simplu, dar cu enorme beneficii pentru aceşti bebeluşi născuţi înainte de termen care vor să rămână alături de familia lor”, a completat Amalia Năstase, ambasadorul campaniei „Bun venit pe lume”.

Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1.000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Campania „Bun venit pe lume” s-a realizat în municipiul Suceava în parteneriat cu Shopping City Suceava şi Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” şi s-a desfăşurat în zilele de 30 noiembrie, 1 şi 2 decembrie 2012. Au participat 68 de voluntari, copii şi adulţi. S-au vândut toate cele 250 body-uri care au revenit filialei Suceava. Sucevenii au făcut donaţii în valoare de 13.260 lei.


Intră acum și în grupul de