Propunere a deputatilor juristi ca deputatul Gavril Mirza sa fie suspendat din Parlament (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Comisia juridica a Camerei Deputaților propune ca deputatul PSD de Suceava, Gavril Mirza sa fie suspendat timp de două saptămâni din Parlamentul României, pentru simplul motiv că a votat la două mâini. Din punct de vedere procedural, propunerea Comisiei Juridice urmeaza sa fie supusa votului Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Deputatul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a fost surprins în data de 20 februarie de jurnalistii de la gândul.info votând la „două mâini” în plenul Camerei Deputaţilor la şedinţa de vot final. El a folosit şi cartela colegului său de bancă Eugen Bejinariu, deputat PSD de Suceava, plecat să discute cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

În imaginile filmate de jurnalistii de la Gândul se poate observa cum deputatul Gavril Mîrza votează de cel puțin şapte ori, folosind atât cartela sa, cât şi cartela colegului său de bancă, Eugen Bejinariu, deputat PSD.

gavril mirza

Deşi nu a fost prezent la şedinţa Camerei în perioada votului final, pe site-ul instituţiei, la secţiunea vot electronic, Eugen Bejinaru apare că a votat.

”Nu, nu am votat cu două cartele, colegul de bancă Eugen Bejinariu a ieşit până la preşedinte şi m-a rugat să votez în raport cum indică liderul de grup şi am făcut-o. A spus că se duce până la preşedintele Zgonea şi, pentru că era votul final, se ştia cum o să meargă lucrurile”, a explicat pentru Gândul.info deputatul PSD votul care este neregulamentar.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va stabili sanctiunea, iar propunerea urmeaza sa fie adoptata de plenul Camerei Deputatilor.
Biroul Permanent poate decide suspendarea din Parlament pentru o perioada cuorinsă între o zi si 15 zile.

UPDATE:  Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa retrimita la Comisia Juridica raportul in cazul deputatul PSD de Suceava, Gavril Mirza.

Biroul Permanent a luat aceasta decizie tinand cont de o hotarare a Curtii Constitutionale care arata ca un parlamentar nu poate fi impiedicat sa-si exercite mandatul.


Intră acum și în grupul de