Doi copii cu arsuri serioase dupa ce au vrut sa faca focul cu benzina

Doi copii au suferit arsuri, luni seara, în urma unui incendiu care a afectat halta CFR din satul Probota din judeţul Suceava folosită şi ca locuinţă de serviciu.

Interventia pentru stingerea focului a fost ingreunata serios de faptul ca nu exista o sursa de alimentare cu apa in zona, pompierii fiind nevoiti sa aducă apa de la o distanta considerabila, aproximativ un kilometru.

Potrivit ISU Suceava, pompierii detaşamentului din Fălticeni au intervenit luni după amiaza pentru stingerea unui incendiu izbucnit la halta CFR din satul Probota din oraşul Dolhasca.

Pompierii au mers spre locuinţa respectivă cu două autospeciale, dar drumul impracticabil i-a obligat ca ultimul kilometru să îl parcurgă pe jos, până la locul evenimentului.

Când au ajuns la faţa locului au constatat că ardea interiorul, planşeul şi acoperişul clădirii cu pericol de propagare la trei anexe învecinate, iar cu ajutorul unei motopompe alimentate dintr-o fântână, iar mai apoi aducând apa de la un kilometru, militarii au reuşit lichidarea incendiului, fără ca acesta să se extindă.

Intervenţia a fost îngreunată şi de faptul că imobilul se afla foarte aproape de liniile de înaltă tensiune ale căii ferate, la aproximativ cinci metri, punând astfel în pericol viaţa pompierilor.

Cei doi copii ai angajatului CFR care locuieşte în această clădire au fost răniţi, o fată în vârstă de 17 ani suferind arsuri de gradul I şi II pe aproximativ zece la sută din suprafaţa corpului şi a fost transportată la spital de echipajul SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Fratele ei, în vârstă de 16 ani, care avea plăgi superficiale, a primit îngrijiri la faţa locului de la echipajul SMURD şi nu a necesitat transportul la spital.

Incendiul a fost provocat când cei doi copii au dorit să facă focul în sobă şi au aruncat cu benzină pentru ca lemnele să se aprindă, dar focul le-a cuprins hainele.

 

loading...