Campulungeanca inselata cu 2.500 de euro prin telefon


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 53 de ani din Câmpulung Moldovenesc a reclamat Poliţiei că a fost contactată atât pe telefonul fix căt şi pe cel mobil de un bărbat care i-a cerut să depună suma de 2.500 euro într-un cont, pentru a-l scoate pe ginerele său de la arestare, întrucât a comis un accident rutier soldat cu victime.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, din cercetări a rezultat că femeia a fost contactată luni după amiaza, pe telefonul fix, iar un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul ginerelui său i-a spus că mediază părţile ce sunt implicate într-un accident rutier. Acesta i-a spus că ginerele ei a accidentat un copil şi că  trebuie să depună 1.000 de euro la bancă pentru stingerea litigiului civil.

Pentru a discuta mai multe detalii, femeia i-a dat şi numărul de telefon mobil pe care a fost din nou apelată de respectivul bărbat care i-a cerut să trimită urgent suma de 1.000 de euro pe numele unei persoane din municipiul Galaţi.

Femeia a depus 1.000 de euro de la o agenţie bancară din Câmpulung Moldovenesc pe numele respectiv, nefiind precizată nici o adresă, ci doar numărul de tranzacţie.

În timp ce se întorcea acasă, femeia a fost din nou sunată pe telefonul mobil, iar acelaşi bărbat i-a cerut să încarce două cartele  telefonice cu sumele de 65 lei pentru că ginerele ei nu mai avea credit pe telefon, după care să mai depună suma de 1.500 de euro întrucât victima accidentului a murit.

Femeia a împrumutat 7000 de lei de la fiul el şi a depus banii, prin mandat on-line de la Poşta din Câmpulung Moldovenesc pe numele bărbatului din Galaţi.

În acest caz, Poliţia face cercetări pentru înşelăciune şi recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri.


Intră acum și în grupul de