„Noaptea Bibliotecilor Romanesti”, la biblioteca Liceului Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

 

Asociaţia Bibliotecarilor din România a organizat pe 23 aprilie prima ediţie a „Nopţii Bibliotecilor Româneşti”. Acest eveniment a fost gândit ca prelungire a Zilei Bibliotecarului. Cu ocazia acestei sărbători, la biblioteca Liceului Tehnologic Cajvana s-au desfăşurat evenimente culturale în intervalul orar 18.00 – 21.00.

La începutul activităţii, Nicolae Robu, director al Liceului Tehnologic Cajvana şi un susţinător al bibliotecii, a salutat iniţiativa Asociaţiei Bibliotecarilor din România. Seara a continuat cu prezentarea “Rolul bibliotecii şcolare în educaţia elevilor”, susţinută de bibliotecara Liceului Tehnologic Cajvana,  Rodica Mîţan. După aceasta, a urmat sceneta biblică “Hazail”, susţinută de elevii clasei a V –a E,  coordonaţi de prof. Maria Andronic. „Sceneta a fost înduioşătoare. La sfârşit, am înţeles cu toţii că trebuie să fim mai buni”, a declarat Nicolae Robu.

A urmat concursul “Recunoaşte personajul”, cu elevii clasei a VI a C,  coordonaţi de  prof.  Liliana Avram. „Copiii s-au descurcat admirabil şi au recunoscut pe Păcală, Nică, Greuceanu, Toma Alimoş. Cercul de lectură <<Ne place să citim>>, coordonat de d-nele prof. Oana Robu şi Cristina Crăciun Pîţu, ne-a plimbat printre pagini de carte în lumi necunoscute, pline de farmec. Seara a fost încheiată cu conferinţa tematică <<Lectura şi implicaţiile ei didactice>>. La conferinţă, au participat elevii claselor a IX a A şi a XI a A, coordonaţi de d-nele prof.  Oana Robu şi  Floarea Buliga. Cu zâmbetul pe buze, atât elevii cât şi profesorii au vorbit despre importanţa lecturii în viaţa lor, cu toţii fiind de acord cu faptul că atunci când citeşti trăieşti o nouă viaţă. Citind,  aflăm răspunsul la toate întrebările ce ne apasă sufletul şi mintea. Cartea este izvor necurmat de înţelepciune. Fericit va fi omul ce va bea din el.  Lectura înzestrează inima cu zbor, cu fantezie, îi dăruieşte culori vii, plăcute”, a ţinut să sublinieze directorul liceului, care a asistat la evenimentele culturale, împreună cu directorul adjunct al unităţii de învăţământ,  Iulian Ciotu.

Evenimentul a fost coordonat de directorul Liceului Tehnologic Cajvana, prof. Robu Nicolae Robu şi de d-na bibliotecar Rodica Mîţan.


Intră acum și în grupul de