TIR cu 900 de porci din Olanda, ce trebuiau sa ajunga la o ferma din Salcea, rasturnat intr-un sant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un TIR cu numere de înmatriculare de Olanda, care transporta 900 de porci, s-a răsturnat, joi dimineaţa, într-un şanţ de pe marginea drumului, la ieşirea din localitatea Salcea spre Vereşti, în apropierea fermei la care trebuiau să ajungă animalele. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu, poliţiştii suceveni efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului rutier.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Dan Moroşanu, a declarat că pompierii militari de la Detaşamentul Suceava au fost alertaţi, joi dimineaţă, despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 290, la ieşirea din oraşul Salcea spre Vereşti. „La sosirea echipajelor, la locul intervenţiei pompierii au găsit un autotren care transporta porci, răsturnat pe partea dreaptă a direcţiei de mers înafara părţii carosabile. Conducătorul auto era rănit şi ieşit din cabina autotrenului. În interiorul cabinei se mai afla o persoană încarcerată. Militarii au reuşit să extragă victima, aceasta fiind preluată de către pompierii militari de pe ambulanţa SMURD. Conducătorul auto, S. Nicolae de 46 de ani avea o plagă la nivelul capului şi excoriaţii pe corp, i s-a acordat asistenţa medicală la faţa locului, fiind transportat de către un echipaj SAJ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. A doua victimă, M. Cristian de 32 de ani avea o luxaţie la nivelul umărului stâng şi o entorsă la glezna dreaptă. După acordarea primului ajutor medical de urgenţă, victima a fost transportată de ambulanţa SMURD la spital”, a spus Moroşanu.

Potrivit acestuia, concomitent cu acţiunea de descarcerare a victimei, un alt echipaj de descarcerare a fost nevoit să intervină pentru descarcerarea porcilor ce au rămas blocaţi în remorca autotrenului. „Astfel, pompierii au salvat 700 de porci care, după ce au fost scoşi din remorca autotrenului răsturnat au fost încărcaţi în alt camion şi duşi la ferma de destinaţie. În urma accidentului au rezultat două victime omeneşti, aproximativ 200 de porci morţi precum şi cabina autotrenului distrusă parţial”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de