Perchezitii pentru destructurarea unui grup infractional organizat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava desfăşoară mai multe percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în trafic cu ţigări de contrabandă pe relaţia Ucraina – România, Republica Moldova – România, Turcia – România -Spania, Grecia – România şi România – Germania – Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al IGPR, joi dimineaţă, poliţiştii efectuează 56 de percheziţii domiciliare, în Suceava, Bucureşti, Neamţ, Iaşi, Mureş şi pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud.

Percheziţiile de pe raza judeţului Suceava sunt efectuate de poliţişti de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Suceava, iar cele efectuate în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Neamţ, Mureş şi Bistriţa-Năsăud sunt efectuate de poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele vizate.

Gruparea avea în componenţă patru segmente care se ocupau cu introducerea, preluarea şi valorificarea ţigaretelor având ramificaţii la nivel naţional pe raza judeţelor Suceava, Neamţ, Bistriţa Năsăud, Iaşi, Mureş, Constanţa, Bucureşti.

Sursa citată precizează că membrii grupării sunt suspectaţi au traficat 1.471.386 de pachete de ţigări (29.427.720 ţigarete), în valoare totală de circa 3.190.000 USD, din care s-au capturat 7.100.000 de ţigarete, cu o valoare de piaţă de circa 1.000.000 USD.

De asemenea, a fost depistată şi indisponibilizată o linie completă de calitate superioară de producţie a ţigaretelor, apreciată de specialiştii Autorităţii Naţionale a Vămilor ca fiind cea mai modernă unitate de producţie capturată.

Percheziţiile sunt efectuate pentru asigurarea materialului probator, fiind vizate 61 de persoane care sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea, uz de fals, tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în dauna bugetului consolidat al statului şi trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale-I.G.P.R., Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

În cauză, s-a colaborat cu ofiţerul de legătură al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, se mai menţionează în comunicatul IGPR.


Intră acum și în grupul de