Au inceput Zilele Colegiului National de Informatica “Spiru Haret” Suceava


Intră acum și în grupul de

Aula Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava a devenit neîncăpătoare joi, 9 mai 2013, cu prilejul deschiderii oficiale a “Zilelor Colegiului”.

Evenimentul, moderat de directorul instituției gazdă, Virginel Iordache, a reunit deopotrivă elevi și profesori, alături de reprezentanți ai instituțiilor sucevene și oficialități, printre care: Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, Ion Lungu, primarul Sucevei, Gheorghe Lazăr, șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gabriela Scutaru, adjunctul aceleiași instituții, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Pentiuc, decan al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din  cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava și Constantin Mărgineanu, directorul Casei Corpului Didactic Suceava.

“Celebrăm deschiderea << Zilelor Colegiului >> la data de 9 mai, tocmai pentru că astăzi este Ziua Europei, pentru faptul că instituția noastră a primit diploma de << Școală Europeană >> , iar începând de astăzi, 9 mai 2013, aș dori ca << Zilele Colegiului >> să fie serbate anual la această dată. Deopotrivă, școala noastră se pregătește pentru a împlini un sfert de veac de existență”, a declarat Virginel Iordache.

La rândul său, Ion Lungu a spus că reputatul Colegiu Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava este o școală de referință pentru municipiul Suceava. Acesta a apreciat însemnătatea zilei de 9 mai spunând: “Eu sunt un european convins. Lumea civilizată și performanța se află în Europa, iar acolo trebuie să fim și noi”, a transmis primarul.

Precizăm că în perioada 9-11 mai, în cadrul evenimentului “Zilele Colegiului” vor avea loc următoarele manifestări – prezentarea publicațiilor colegiului – revistele – Adolescenți, Teenage Cult și Mathesis, desfășurarea concursului de cultură generală din domeniul limbă și literatură – “Printre file de carte”, cenaclul literar Și totuși există iubire… ”, cercul de lectură “Carte frumoasă cinste cui te-a scris”, concursul de acordare a primului ajutor, etapa zonală – “Sanitarii pricepuți” ș.a.

Subliniem că în cadrul acestor manifestări se înscrie și cea de-a X-a ediția a concursului Linfo@SV, competiție de tradiție la Colegiul de Informatică Suceava.


Intră acum și în grupul de