Peste 200 de pompieri suceveni si bistriteni actioneaza in continuare pentru stingerea incendiului de la Dornisoara


Intră acum și în grupul de

Acţiunea de stingere a incendiului de pădure din localitatea Dornişoara din comuna Poiana Stampei continuă cu peste 200 de pompieri din Suceava şi Bistriţa, cei 40 de pompieri de la ISU Iaşi şi ISU Neamţ veniţi în ajutor, fiind retraşi luni.

Potrivit ISU Suceava, forţele de la ISU Neamţ şi ISU Iaşi, care de sâmbătă dimineaţa au sprijinit pompierii din Suceava şi Bistriţa în eforturile de lichidare a incendiului, au fost retrase, acestea întorcându-se la subunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Sursa citată menţionează că la incendiul din zona Piciorul Zgârciului acţionează în continuare 180 de pompieri militari de la ISU Suceava, 22 pompieri militari de la ISU Bistriţa, 40 de lucrători silvici şi 10 pompieri voluntari din Poiana Stampei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, declara duminică după amiaza că incendiul a fost localizat şi se lucrează la lichidare.

Incendiul de pădure din Dornişoara a izbucnit, vineri seară, după ce în zonă, săptămâna trecută, a mai fost înregistrat un alt incendiu stins după cinci zile.


Intră acum și în grupul de