Incendiul de padure de la Poiana Stampei, lichidat dupa patru zile


Intră acum și în grupul de

Incendiul de pădure din localitatea suceveană Poiana Stampei a fost lichidat luni, zona rămânând în supraveghere pentru a se evita riscul reaprinderii, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan.

Incendiul de pădure din Poiana Stampei a izbucnit, vineri seară, în zona Piciorul Zgârciului, la cota 1600, şi a afectat 13 hectare de pădure după ce în zonă, cu o săptămână înainte  a mai fost înregistrat un alt incendiu, ce a afectat 15 hectare şi care a fost stins după cinci zile.

Şeful ISU Suceava, colonel Ion Burlui, declara că intervenţia a fost dificilă, întrucât focul a cuprins vegetaţie forestieră de la cota 1600, iar autospecialele pot urca doar până la cota 1200 de unde toate materialele sunt cărate de pompieri care trebuie să urce o pantă cu înclinaţie de 40 la sută.

Pentru stingerea incendiului au acţionat sute de pompieri din Suceava sprijiniţi de pompieri din Bistriţa Năsăud, Iaşi şi Neamţ, dar şi de peste o sută de silvicultori.

Pompierii din Iaşi şi Neamţ au fost retraşi luni după ce duminică după amiaza incendiul a fost localizat, iar pentru lichidare acţiunea a fost continuată cu peste 200 de pompieri din Suceava şi Bistriţa şi 50 de silvicultori.


Intră acum și în grupul de