„Noaptea muzeelor”, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, celebrată anual la data de 18 mai, Muzeul de Istorie Suceava va organiza „Noaptea muzeelor”.

Noaptea muzeelor reprezintă un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franţa, care se află deja la cea de-a IX-a ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna în data de 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare a acestei zile – Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor.

Prin urmare, la Suceava, Noaptea muzeelor va fi marcată la: Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc, Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean. „Pe lângă vizitarea gratuită, încercăm să organizăm şi o serie de spectacole diferite ca gen muzical. Noaptea muzeelor va debuta la Muzeul de Ştiinţele Naturii cu un recital susţinut de trupa Artis Band din Suceava (muzică clasică şi jazz cafe). După acest moment, de la ora 19.00, în curtea Hanului Domnesc va avea loc un recital ce va fi susţinut de formaţia Trei Parale din Bucureşti (muzică cu iz arhaic)”, a declarat directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Potrivit acestuia, în aceeaşi zi, începând orele 20.30, la Muzeul de Istorie va avea loc un concert susţinut de Mike Godoroja&Blue spirit, iar de la ora 22.00, la Muzeul Satului Bucovinean va avea loc un concert susţinut de îndrăgita trupă suceveană Odyssey (muzică rock).     

Ursu a mai precizat că muzeele vor fi deschise de la ora 10.00 şi se vor închide la ore diferite. De exemplu, Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Hanul Domnesc se vor închide la ora 01.00, Cetatea de Scaun va fi deschisă până la ora 22.00, iar Muzeul Satului Bucovinean va fi deschis până la ora 23.00.

„Cu această ocazie, va putea fi vizionată gratuit şi expoziţia de pictură Scene şi personaje din Vechiul Testament, deschisă în luna aprilie la Muzeul de Istorie, care prezintă în tablouri de valoare arta europeană din secolele VI-XIX. Mai mult, pentru concertul de la Muzeul Satului, Primăria Suceava va asigura transportul public local, începând cu ora 21.00, pe ruta Muzeul de Istorie – platoul Cetăţii”, a completat Ursu.


Intră acum și în grupul de