Nechifor: Sper ca in maxim 45 de zile lucrarile la podul de la Roscani sa fie finalizate


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul CJ Suceava

catalin nechifor 2

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Podul de la Roscani e un subiect azi. In 2010 au fost inundatii care au afectat grav podul si s-a decis transferarea lui catre Compania de investitii. Valoarea refacerii era de 4 milioane de lei. Licitatia a fost castigata de SOCONI la 1,3 milioane lei si lucrarile au fost incepute in 2012.

Lucrarea trebuia sa fie gata. Acum suntem undeva la 90% din lucrare terminata. Saptamana asta au fost lucrurile agitate. Firma nu s-a preocupat sa asigure un regim de lucru mai consistent, dar sper ca in maxim 45 de zile sa fie finalizata. Bani sunt alocati suficienti.

Va avea loc o noua editie a festivalului Bucovina Rock Castle. Vor fi patru seri dedicate muzicii pentru un nivel cantitativ si calitativ. Vor fi mai multe trupe si o alocare financiara mai mare. In cele patru seri vor fi 156 persoane care vor produce un spectacol in Cetatea Suceava. Vin nume din toata Europa. Si ne-am gandit la tricouri si afise personalizate. Exista o asteptare mare in public si cred ca avem capacitatea sa gestionam acest fenomen. Am decis ieri sa avem o serie de materiale promotionale pentru public. Am cerut organizatorilor sa nu mai ceara intrare platita la Festivalul Rock Castle. Doar intrarea in Cetate se va plati.”

Am cerut informatii referitoare la obligativitatea asigurarii imobilelor. Vrem sa venim cu elemente clare asupra ritmului de asigurare. Riscurile sunt mari.

Din pacate, nu s-a putut face nimic pentru Vicovu de Sus. Nu a fost cazul sa luam masuri pe linie de partid. Am incercat orice varianta, atat in USL, cat si in PSD. Dar nu am reusit. Au mai fost situatii asemanatoare la Slatina.

Pe mine m-a deranjat foarte mult ca timp de patru ani, in mandatul trecut, primarul de acolo a fost foarte vitregit de fonduri. Acum, cand avem resurse, se întâmplă asta. Sunt investitii majore pentru Vicovu de Sus, dar nu vom putea intra cu ele acolo. Daca nu avem un CL capabil sa ia decizii, se blocheaza tot.”

 florin sinescu

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava:

„Varianta ocolitoare la pod e in conditii bune si solide. Am discutat cu primarul si nu sunt probleme. Toti oamenii din Roscani pot circula pe varianta asta. Am cerut primarului sa monitorizeze varianta si sa intevina rapid daca apar probleme sau brese. Pana la recoltari, podul nou e functional. Avem finantare asigurata, forta de munca este si nu sunt motive ca podul sa nu fie gata in cel mai scurt timp posibil.

Este o problema cu sensul giratoriu de la Paltinoasa si cu cel de la iesirea din Suceava spre Humor. Se intampla foarte multe accidente. Ne gandim la variante de iluminare ca sa fie vizibile de la distanta. Vrem sa ne asiguram ca lucrurile astea pot fi facute si sunt surse de finantare.

Suprafata afectata de grindina e de 3400 de hectare si paguba e de 8 milioane de lei. Cea mai afectata e cultura de porumb.

La 18 martie am cerut tribunalului sa constate dizolvarea CL din Vicovu de Sus. Ieri, Tribunalul a decis dizolvarea CL. Drept de recurs in 15 zile. Dupa decizia finala inseamna ca sunt obligat sa informez Guvernul sa stabileasca alegeri pentru Consiliul Local.”


Intră acum și în grupul de