Vezi in ce stadiu se afla lucrarile la podul rutier din localitatea suceveana Roscani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lucrările la podul rutier peste râul Suceava din localitatea suceveană Roşcani, care face legătura cu oraşul Liteni şi care a devenit impracticabil după inundaţiile din 2010, după ce un picior de susţinere s-a rupt, sunt finalizate în proporţie de 90 la sută, a declarat vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit şefului administraţie judeţene, acest pod construit în 1959, cu o lungime de 140 de metri şi o deschidere de 26 de metri, a fost transferat de la CJ Suceava la Compania Naţională de Investiţii pentru asigurarea finanţării refacerii acestuia. CNI a organizat o licitaţie câştigată de firma Soconi, care însă nu a lucrat în ritmul dorit deşi există fondurile necesare. Nechifor a spus că a firma a promis că în 50 de zile va finaliza lucrarea.

La rândul său, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că a discutat cu angajaţii firmei care au arătat că de săptămâna viitoare încep să toarne betonul astfel încât podul să fie funcţional la mijlocul lunii august. „Până la recoltări podul va fi funcţional”, a spus prefectul. El a subliniat că autorităţile judeţene au realizat o variantă ocolitoare care este funcţională pentru autovehicule cu masa totală până la 7,5 tone.

Câteva sute de localnici au blocat la mijlocul lunii martie un drum judeţean nemulţumiţi că lucrările de refacere la podul peste râul Suceava nu s-au finalizat la trei ani de la inundaţiile în urma cărora a fost distrus.


Intră acum și în grupul de