Flutur initiaza un proiect de lege pentru sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de munca si stimularea consumului


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL Gheorghe Flutur, care este unul dintre initiatori a declarat ca Proiectul de lege are deja toate semnaturile necesare si va fi depus la Senat.

Flutur a făcut apel la USL si la celelate partide parlamentare sa sprijine si sa voteze acest proiect de lege in Parlament.  „Sa lasam orgoliile politice marunte ! Masurile prevazute in acest proiect de lege au o importanta majora, sunt in interesul economiei romanesti, in interesul intregii societati.

Crearea de locuri de munca trebuie sa fie o prioritate, iar acest lucru se obtine prin crestere economica, ceea ce impune luarea de urgenta a masurilor de reducere a poverii fiscale”, declară Flutur.

flutur 3-2013

El subliniază că acest set de masuri arata preocuparea constanta a PDL pentru stimularea si protejarea sectorului privat al economiei, motorul dezvoltarii economice. Flutur susţine că PDL a initiat, de asemenea,  un proiect de lege privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Intreprinzatorilor. Masurile din acest proiect de lege vor avea efecte cel putin la fel de benefice ca introducerea cotei unice in 2005.

 Prin promovarea initiativei legislative PDL doreste sa reduca povara fiscala din economie, din economia privata cu precadere pentru ca aici este motorul cresterii economice, sa creeze noi locuri de munca, precum si stimularea investitiilor de capital, reducerea evaziunii fiscale, cresterea incasarilor la bugetul de stat si stimularea consumului prin cresterea veniturilor „Actuala guvernare USL nu ar trebui sa blocheze astfel de masuri, avand terenul pregatiti prin masurile luate in anii 2010 si 2011 de catre guvernarea PDL, care prin reducerea fiscalitatii a asigurat crestere economica.Masuri de macrostabilizare, e adevarat – nepopulare si dureroase, au salvat si stabilizat economia. Ele au facut posibile consolidarea finantelor publice, incadrarea in tintele de deficit bugetar – Romania a iesit din procedura de deficit excesiv –  si stabilizarea datoriei publice la un nivel finantabil”, arată liderul PDL.

El subliniază că Guvernul USL se complace insa in actiuni populiste, in guvernarea la televizor, si este incapabil sa fructifice  avantajele oferite de stabilizarea economiei si consolidarea fiscala  atit de greu obtinute. „Din cauza  incompetentei si dezinteresului Guvernului USL, Romania are o crestere economica nesemnificativa, somaj ridicat in rindul tinerilor, o crestere a impozitarii, un flux modest al investitiilor straine directe, cea mai mare rata a inflatiei din Uniunea Europeana si este pe primul loc in Europa Centrala la numarul de firme intrate in insolventa”, mai declarat Flutur.

Preşedintele PDL Suceava menţionează că în Uniunea Europeană se discuta tot mai mult ca perioada consolidarii fiscale a luat sfarsit si trebuie sa venim cu masuri de relansare a economiei, de crestere a gradului de ocupare a fortei de munca, de reducere a somajului. „Daca nu actionam acum prin masuri curajoase de reducere a fiscalitatii, ratam o sansa majora pentru economia romaneasca, pentru  crearea de locuri de munca si recuperarea decalajelor fata de tarile dezvoltate ale Uniunii Europene. Terenul a fost  pregatit, calea este deschisa, masurile se pot realiza. E vorba numai de vointa politica de a le initia si aplica”, a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele PDL Suceava arată că prin proiectul de lege se prevede reducerea cotei unice de la 16%  la 12%  (pentru impozitarea veniturilor persoanelor fizice si a profiturilor obtinute de companii, de agentii economici), reducerea cu 5% a contributiilor obligatorii pentru asigurarile sociale platite de angajator, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit in cheltuieli  pentru capitalizare şi cresterea salariului minim brut la 1000 de lei

Pachetul de măsuri va avea ca impact crearea de noi locuri de munca, chiar pe parcursul acestui an, iar pe termen mediu, masurile au impact pozitiv asupra bugetului prin crearea de noi locuri de munca, reducerea evaziunii, scaderea poverii fiscale si prin cresterea puterii de cumparare (majorarea salariului minim de la 800 la 1000 lei ). „Vom avea mai multi platitori de impozit pe venit si  de contributii sociale si vor fi reduse cheltuielile cu somajul. Aplicarea cotei unice in 2005 este un exemplu de succes  al masurilor de relaxare fiscala. Au crescut atunci, chiar in 2005, veniturile la buget cu peste 10 la suta si masura a avut un impact pozitiv asupra mediului de afaceri si a cresterii economice”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de