Cinci autofreze pentru judetul Suceava, achizitionate printr-un proiect cu finantare europeana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

24 de autofreze şi şase vehicule utilitare pe şenile pentru intervenţii în situaţii de urgenţă determinate de zăpadă vor fi achiziţionate de autorităţile din regiunea de Nord Est printr-un proiect cu finanţare europeană.

Potrivit şefului administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, în urma situaţiilor de urgenţă întâlnite în ultimele ierni care au determinat intervenţii grele pentru deszăpezire sau pentru salvarea unor persoane blocate din cauza viscolului şi ninsorilor abundente, autorităţile din cele şase judeţe din regiunea Nord Est au depus un proiect de finanţare prin POR pentru achiziţionarea de autofreze şi şase vehicule utilitare cu şenile.

Preşedintele CJ Suceava a explicat, într-o conferinţă de presă, că proiectul, în valoare de 21 de milioane de lei, cu cofinanţare de 418.000 de lei presupune achiziţionare de 24 de autofreze, din care câte cinci pentru judeţele Suceava şi Iaşi, câte patru pentru Bacău şi Botoşani şi câte trei pentru Neamţ şi Vaslui, şi şase vehicule utilitare, câte una pentru fiecare judeţ. El a arătat că din acest proiect, partea ce revine judeţului Suceava este de 3,9 milioane de lei.

Termenul de realizare a investiţiei este de 20 de luni de la semnarea contractului de finanţare.


Intră acum și în grupul de