Echipajele ISU Suceava s-au calificat la etapa nationala a Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma etapei zonale a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, în zilele de 1 şi 2 iunie a.c., în parcarea centrului comercial Iulius Mall, ambele echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava s-au calificat la etapa naţională, ce va avea loc la Târgu Mureş, în luna septembrie a acestui an.

Potrivit plt.maj. Alin Găleată, concursul a reunit echipaje de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Suceava. Militarii au fost supuşi, pe parcursul celor două zile, la probele –  „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului ajutor calificat” – prin care şi-au testat deprinderile practice prin abordarea unor scenarii diferite de accidente. “Întrecerea a avut scopul de a îmbunătăţi pregătirea în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat, dar şi de a identifica şi de a face schimb de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere”, a precizat Găleată.

După prima zi de concurs, în care au participat cele 12 echipaje (şase la proba de descarcerare şi şase la acordarea primului ajutor calificat), s-au calificat pentru a doua zi următoarele echipe: la proba “Descarcerarea din vehicule” – I.S.U.J. Suceava, I.S.U.J. Neamţ şi I.S.U.J. Vaslui; la proba “Acordarea primului ajutor calificat” – I.S.U.J Suceava, I.S.U.J. Iaşi şi I.S.U.J. Neamţ.

A doua zi, după efectuarea probelor descrise în scenariile trimise în plicuri sigilate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, mult mai complexe şi mai dificile decât în ziua anterioară, clasamentul final a fost următorul: la proba “Descarcerarea din vehicule”,  Locul III – I.S.U.J. Neamţ, Locul II – I.S.U.J. Vaslui şi Locul I – I.S.U.J. Suceava.  La proba “Acordarea primului ajutor calificat”, Locul III – I.S.U.J. Neamţ, Locul II – I.S.U.J. Iaşi şi Locul I – I.S.U.J. Suceava.

 “Felicităm toate echipele concurente, urăm succes colegilor noştri la etapa următoare şi mulţumim tututor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a competiţiei”, transmite plt.maj.Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de