Beneficiari si reprezentanti ai DGASPC Suceava in vizita la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Visitors group Christian BUSOI

Echipa CRRN-LMP Mitocu-Dragomirnei, castigatoare  a concursului “EuropAffiche 2013”, care s-a desfasurat, la nivel national, la Timisoara, in data de 9 mai 2013, a beneficiat, in perioada 24-26 iunie, de o excursie la Bruxelles si de o vizita la Parlamentul European, informeaza intr-un comunicat de presa, Nicoleta Daneliuc, purtator de cuvant in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava.

Potrivit sursei citate, excursia si toate cheltuielile legate de transport, cazare si masa pentru cele trei zile, au fost asigurate prin bunavointa domnului Cristian Busoi, europarlamentar, cu implicare si sprijin deosebit din partea domnisoarei Gina Vasile, asistenta domniei sale.

Echipa din Suceava, formata din Cornel Pascu, Vasile Blanariu, Ilie Pirju, Gheorghe Branduseriu, beneficiari ai serviciilor sociale, a fost  insotita de Laura Bocanet, asistent medical si indrumator proiect, Georgeta Pascut, asistent social si Radu Botezatu, pedagog recuperare din cadrul aceluiasi centru. Din partea DGASPC Suceava, echipa a fost insotita de purtatorul de cuvant al directiei.

Cele trei zile petrecute in capitala Belgiei vor constitui o amintire de neuitat pentru participanti, in special pentru beneficiari, avand in vedere programul deosebit de generos: vizita la Parlamentul European, prezentarea de catre beneficiari a afisului EurpoAffiche in sala de vizite a Parlamentului, precum si a modului de realizare, acesta fiind confectionat doar  din elemente naturale (sfoara, ata, panza, sarma), vizita la Mini Europa, vizita la Gradina Botanica etc.

Concursul “EuropAffiche”, cu tema „Să descoperim împreună Europa şi capitalele ei!”, adresată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, a fost organizat in acest an, la nivel national, cu sprijinul Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara şi Fundaţia „The Jerome Lejeune”.

În document se arată că, la Bruxelles, dupa vizita la Parlamentul European, grupul sucevean s-a intalnit cu un grup de copii si profesori din Franta, precum si cu Elisabeth Bisbrouck – responsabil educaţie şi formare şi Marie Dominique Daniel – expert arte vizuale din cadrul Fundaţiei „Jérôme Lejeune”, impreuna cu care au vizitat Mini Europa si au luat cina, legandu-se astfel, relatii de prietenie cu partea franceza.

„Doamna Elisabeth Bisbrouck si-a arat disponibilitatea de a vizita Suceava in toamna acestui an pentru a veni in sprijinul DGASPC Suceava in vederea organizarii Concursului national << EuropAffiche >> in anul 2014, la Suceava.

Multumim inca odata domnului Cristian Busoi, actualmente, presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru premiul acordat echipei castigatoare a Concursului << EuropAffiche 2013 >> si domnisoarei Gina Vasile pentru implicare si sprijin pe tot parcursul vizitei la Bruxelles”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de