Intilnire cu expertii comunitari pentru Capitolul Justitie si afaceri interne


Intră acum și în grupul de

Intalnirea a avut loc, luni, la sediul MIE, iar la discutii au participat experti comunitarii de la Comisia Europeana si din Statele Membre, Ministrul Integrarii Europene, Alexandru Farcas, Ministrul Delegat, Negociator Sef cu UE, Vasile Puscas, Negociatorul sef adjunct, Leonard Orban, secretarii de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, i Toma Zaharia si Florin Sandu, secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Maria Teodoroiu.

„Manifestam o deschidere totala pentru a comunica expertilor comunitari evolutiile din Romania in domeniul justitiei, afacerilor interne, securizarii frontierelor etc. De la ultima misiune de evaluare, situatia din teren s-a modificat semnificativ, iar acum veti avea posibilitatea sa observati aceste evolutii”, a aratat Alexandru Farcas, Ministrul Integrarii Europene.

Expertii comunitari vor analiza in zilele urmatoare in teren situatia din domeniul justitiei, a securizarii frontierelor, a cooperarii inter-institutionale, a combaterii fraudei si coruptiei, a crimei organizate, lupta impotriva traficului de droguri, etc. Misiuni similare pentru domeniul Justitiei si afacerilor interne au mai avut loc in 2001 si 1999.

Domeniul Justitiei si afacerilor interne acopera urmatoarele teme: Schengen, frontierele externe, reforma sistemului judiciar, migratie, protectia datelor, azil, politica de vize, cooperarea politieneasca, combaterea criminalitatii organizate, lupta impotriva traficului de droguri, fiinte umane, lupta impotriva spalarii banilor, combaterea fraudei si coruptiei, cooperare vamala si cooperarea judiciara in materie civila si penala.


Intră acum și în grupul de