Olipiada Nationala de Istorie si-a desemnat cistigatorii


Intră acum și în grupul de

La aceasta editie a Olimpiadei Nationale de Istorie cel mai mare punctaj, 99 de puncte, l-a obtinut Flavia Elena Dobre, eleva in clasa a X a la Colegiul National „Dinicu Golescu” din orasul argesean Cimpulung Muscel fiind premiata si de primarul Sucevei, Marian Ionescu cu suma de doua milioane de lei.

Premiul intii la Olimpiada Nationala de Istorie a fost obtinut de elevii Ioana Vlasin -clasa a VIII a de la Scoala Generala „Avram Iancu” din Zalau, Alexandra Mihaela Nastase-clasa a IX a de la Colegiul National „B.P.Hasdeu” din Buzau, Flavia Elena Dobre- clasa a X a de la Colegiul National „Dinicu Golescu” din Cimpulung Muscel, Georgia Vatca -clasa a XI a de la Liceul „Mircea Eliade” din Resita si Liliana Iuga-clasa a XII a de la Colegiul National „George Cosbuc” din Cluj Napoca.

Premiul al II lea la Olimpiada Nationala de Istorie a fost obtinut de sase elevi ai claselor VIII-XII, din care doi din clasa a XI a, iar premiul al III lea a fost obtinut de sase elevi , din care doi din clasa a XI a.

La editia din acest an a Olimpiadei Nationale de Istorie au fost acordate un numar de 87 de mentiuni, din care 13 pentru elevi de clasa a VIII, 17 pentru elevi ai claselor a IX a, 18 pentru elevi ai claselor a X a, 21 pentru elevi ai claselor a XI a si 18 pentru elevi ai claselor a XII a.

De remarcat este numarul mare de premii speciale, 83, concretizate in diplome, carti sau sume de bani si diplome de merit si excelenta care au fost acordate atit elevilor care au obtinut premii si mentiuni , cit si altor elevi participanti la olimpiada.

Prodecanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, prof.univ dr. Catalin Felezeu a declarat ca aceasta institutie de invatamint superior a oferit posibilitatea cistigatorilor locurilor I,II si III din clasele VIII-XII ai Olimpiadei Nationale de Istorie-2004 sa se inscrie la aceasta facultate fara admitere si fara taxa. El a explicat ca toti acesti elevi cistigatori ai premiilor I,II si III trebuie sa se inscrie pe o lista a MEC , iar diploma obtinuta in cadrul Olimpiadei Nationale de Istorie , editia 2004, sa aiba stampila si semnatura ministrului de resort.

Printre institutiile care au acordat premii speciale se numara Societatea pentru Cultura si Literatura Bucovina, Consiliul Judetean Suceava, Universitatile „Stefan cel Mare” din Suceava, „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, „Alexandru Ioan Cuza ” din Iasi si „Vasile Goldis” din Arad, Centrul de Studii Transilvane din Cluj, Clubul Istoricilor „Nicolae Iorga” din Bucuresti, Muzeul Judetean Suceava si ziarul sucevean Crai Nou.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat pentru organizarea Olimpiadei Nationale de Istorie suma de 396 milioane de lei , din care cea mai mare parte a fost destinata cazarii si asigurarii mesei elevilor si profesorilor participanti la acest concurs.

Comisia de organizare si Evaluare a Olimpiadei Nationale de Istorie a fost formata din 26 de cadre didactice de la unitati scolare de prestigiu , presedintele comisiei fiind prof.univ.dr. Mihai Iacobescu de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, iar vicepresedinti prof.univ.dr Catalin Felezeu de la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca si prof.dr. Lacramioara Iordachescu de la Inspecoratul Scolar Judetean Iasi.


Intră acum și în grupul de