1 Mai-ziua reintregirii Europei


Intră acum și în grupul de

„Este ziua Europei reunite, pentru ca astazi are loc intrarea in Uniunea Europeana a primului val de foste state comuniste. Zece state reintra oficial in familia careia ii apartin din totdeauna. Extinderea Uniunii Europene este un lucru bun si pentru Romania.
Europa isi deschide portile si recunoaste progresele acestor natiuni, carora le reda locul pe care il merita”, a spus Nastase.
El a apreciat ca astfel istoria si-a indreptat greselile si a inceput refacerea unor granite care pareau, candva, de neclintit.
„Fiecare stat care a intrat astazi oficial in marea familie a Europei dezvoltate este o dovada ca istoria nu face niciodata gesturi iremediabile si ca fiecare act de curaj al unei natiuni puternice poate avea ca rezultat o victorie asupra istoriei.
In mod oficial, vreau sa felicit statele europene pentru intelepciunea cu care au decis sa lupte pentru refacerea unitatii pe continent si pentru ca au ales sa sprijine un proces de care, sunt convins, va beneficia intreaga civilizatie din care facem parte.
Vreau sa felicit si cele zece state care devin astazi membre ale Uniunii Europene, pentru modul exemplar in care au luptat pentru sansa lor si pentru tenacitatea cu care au trecut peste disputele politice interne in beneficiul obiectivului integrarii europene.
Salutam victoria lor, pentru ca ne da incredere in victoria noastra, a tuturor romanilor.
Vom fi si noi acolo, pentru ca ne dorim acest lucru si pentru ca il meritam. Suntem increzatori, suntem perseverenti si, mai presus de orice, suntem hotarati”, a spus Nastase.
El a subliniat ca 1 Mai devine ziua Reintregirii Europei si ca se puncteaza astfel o noua zi de sarbatoare in calendarul tuturor statelor europene.

„Am convingerea ca aceasta sarbatoare a reintregirii Europei va fi sarbatorita si in Romania din 2007”, a spus premierul.


Intră acum și în grupul de