Puternic incendiu la un depozit de furaje din Calinesti Enache. Au ars 150 de tone de furaje (Video)

Echipaje de pompieri de la Detaşamentul de pompieri Suceava, Gărzile de intervenţie Gura Humorului şi Siret, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Calafindeşti, Şerbăuţi, Grăniceşti şi Pătrăuţi, au intervenit sâmbătă timp de nouă ore cu şapte autospeciale şi trei buldoexcavatoare pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la fânarul unei gospodării din satul Călineşti-Enache, comuna Dărmăneşti. La faţa locului s-a deplasat şi echipajul Grupei operative a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

La sosirea pompierilor ardeau furajele din depozit, existând pericolul de propagare a focului la casa de locuit, un adăpost de animale şi restul anexelor gospodăreşti.

În incendiu au ars aproximativ 150 tone de furaje şi structura longitudinală, din lemn, de la acoperişul depozitului. S-au degradat alte 100 tone de furaje, circa 100 mp din tabla de pe acoperiş şi structura din lemn a adăpostului de animale din apropiere.

Cantitatea mare de fân a îngreunat misiunea de stingere. Furajele au trebuit împrăştiate cu ajutorul buldoexcavatoarelor, pentru a se stinge orice focar care ar fi putut duce la reizbucnirea flăcărilor.

Lupta cu focul s-a încheiat după mai bine de nouă ore de la anunţare.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor scântei provenite de la lucrările efectuate în zona fânarului cu un fierăstrău mecanic, iar pompierii au salvat casa de locuit, adăpostul de animale şi două anexe gospodăreşti.” frameborder=”0″ allowfullscreen>