Obiecte ce ar proveni din furturi din biserici sau muzee din Italia, gasite in locuinta unui sucevean


Intră acum și în grupul de

Mai multe bunuri în valoare de 2.000 de euro, sustrase dintr-un imobil în construcţie, peste 1000 de pachete ţigări de contrabandă, un pistol şi capse pirotehnice percutoare, deţinute ilegal, precum şi obiecte ce ar proveni din furturi din lăcaşuri de cult sau muzee din Italia au fost descoperite luni, de poliţiştii suceveni, în urma unei percheziţii, efectuate la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din localitatea suceveană Frătăuţii Noi.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, bărbatul este suspectat de contrabandă şi furt calificat din locuinţe din localitate, iar în urma unei percheziţii care viza furturi din locuinţe din localitate au fost găsite obiecte ce ar fi furate din biserici sau muzee din Torino, respectiv, „o statuetă şi un crucifix din metal, un lanţ din metal de culoare aurie, monede din metal de culoare argintie sau aurie”.

În urma percheziţiei au fost recuperate integral bunurile furate, în perioada 6-24 aprilie, din incinta unui imobil aflat în construcţie, aparţinând unei femei de 36 de ani, respectiv, 647 de plăci ceramice tip gresie şi o combină frigorifică, prejudiciul estimat  la 2000 de euro fiind recuperat în totalitate.

Din locuinţa bărbatului, poliţiştii au mai ridicat scule pentru construcţii, bormaşini, flexuri, aparate laser pentru nivel, motopompe, motoferăstraie, piese pentru instalaţii sanitare, dar şi 1.063 de pachete ţigări de contrabandă, de provenienţă extracomunitară, în valoare de 12 756 de lei.

În timpul percheziţiei au fost descoperite şi ridicate un pistol percutor şi 120 de capse pirotehnice percutoare, pentru care bărbatul nu este autorizat legal.

Bărbatul, care a fost reţinut pentru 24 de ore, urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă şi este urmărit penal pentru furt calificat, contrabandă şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a activităţii infracţionale, mai precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de