Vezi ce cursuri noi de formare profesionala se organizeaza din 2014, la AJOFM Suceava!


Intră acum și în grupul de

protest AJOFM Suceava

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava va organiza, începând din 2014, noi cursuri gratuite de formare profesională adresate şomerilor, a anunţat, vineri, Mirela Adomnicăi, directorul executiv  al instituţiei sucevene.

Potrivit acesteia, începând de anul viitor, la sediul AJOFM Suceava se vor organiza cursuri de bucătar, patiser şi camerist, îndeosebi pentru zona de munte, unde turismul este o activitate preponderentă. „Ne-am propus să ne autorizăm pentru inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca, antreprenori, administratori de pensiune şi competenţe limbi străine,  deoarece am constatat că oferta noastră pentru categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă cu studii superioare  era destul de redusă”, a  spus Mirela Adomnicăi, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a explicat că limbile străine sunt necesare mai ales persoanelor care optează pentru oferta de muncă în străinătatea, prin reţeaua EURES, care presupune obligatoriu cunoaşterea unei limbi străine.

Tot pentru 2014, Adomnicăi susţine că a depus o serie de cereri de finanţare în cadrul POSDRU, cu scopul de a organiza cursuri de formare profesională finanţate din fonduri europene, dar şi condiţia acordării unei subvenţii tuturor participanţilor la aceste cursuri. „Suntem optimişti în ceea ce priveşte aceste proiecte, pentru că mai mult de două treimi au trecut deja de prima fază de evaluare. În două săptămâni vom şti cu certitudine câte proiecte vom derula fie în calitate de beneficiar, fie în calitate de partener, în 2014”, a completat directorul executiv al AJOFM Suceava.

Anual, instituţia suceveană formează profesional puţin peste 1.000 de cursanţi. De exemplu, în 2013, instituţia numără 1.050 de absolvenţi de cursuri de formare profesională şi un număr de 54 de cursuri desfăşurate, fiind abordate 19 ocupaţii (coafor, frizer, bucătar, ospătar, lucrător comerial) ş.a.


Intră acum și în grupul de