Noua turisti dintre care doi din Germania si Ucraina accidentati pe partia Parc din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

În perioada Crăciunului,  jandarmii montani din Vatra Dornei au acordat sprijin, împreună cu lucrătorii Salvamont, unui număr de nou persoane dintre care trei bărbaţi, două femei şi patru copii care au suferit diverse accidentări pe pârtia de schi „Parc” din localitate. Dintre acestea, o persoană este din judeţul Suceava, iar 8 sunt turişti din Ilfov, Galaţi, Bistriţa, Neamţ, Constanţa sau din Germania şi Ucraina.

jandarmi montani partie 1

Persoanele accidentate au fost transportate la baza pârtiei, unde au primit ajutor medical din partea echipajelor SMURD sau de Ambulanţă, în majoritatea cazurilor fiind necesară transportarea acestora la spitalul din localitate.

Jandarmii suceveni au mai aplicat în această perioadă, un număr de 37 sancţiuni contravenţionale, au fost confiscate bunuri în valoare de 400 lei şi au fost constatate şase infracţiuni. De asemenea, au fost confiscaţi un număr de 65 de pomi de iarnă în localităţile Suceava şi Fălticeni.

De remarcat este că în noaptea de 23 spre 24 decembrie un echipaj de jandarmi montani din Gura Humorului a depistat doi localnici de 20 de ani, care au pătruns într-o cabană aflată în construcţie pentru a sustrage diferite bunuri. Folosindu-se de un levier, cei doi au scos dintr-o cameră 16 mp de parchet, cu intenţia de a-l valorifica ulterior. În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru distrugere şi tentativă de furt calificat, dosarul fiind predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Jandarmii din cadrul Detaşamentului de Intervenţie Suceava au depistat, în zona Complexului Comercial Bazar din Suceava, mai multe persoane care comercializau sau deţineau obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, fără respectarea condiţiilor legale.

Materialele pirotehnice au fost confiscate şi predate către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. De asemenea, în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunea de deţinere sau comercializare de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II –IV.

În perioada 23 – 29 decembrie  170 de jandarmi au desfăşurat zilnic misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor. În aceeaşi perioadă au fost asigurate măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de programul „Crăciun în Bucovina 2013” organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

De asemenea, lucrătorii celor 8 posturi de jandarmi montane au intensificat acţiunile pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Aproximativ 30 de jandarmi montani au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

 

Jandarmii vor acţiona şi în perioada următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot tulbura ordinea publică, se arată într-un comunicat al IJJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de