Documentatiile pentru avansul din subventa agricola se depun pina la 15 iulie


Intră acum și în grupul de

Producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, organizati in exploatatii agricole, conform legislatiei in vigoare, care valorifica pe piata produse agroalimentare, beneficiaza de un sprijin direct al statului pe produs, in scopul imbunatatirii eficientei economice, a cresterii productiei si a realizarii unor indici de calitate superiori, competitivi cu cei de pe piata comunitatii europene.

Conform hotararii adoptate, sprijinul direct al statului se acorda producatorilor agricoli din sectorul vegetal in doua etape:
– In prima etapa se acorda un avans de 30% din suma reprezentand sprijinul direct al statului pe produs, producatorilor agricoli, persoane fizice si juridice, pentru culturile pentru urmatoarele culturi: grau si secara, orz, sfecla de zahar, floarea soarelui, soia, orez, in si canepa pentru fibra, legume de sera, fructe destinate producerii de conserve din fructe, sucuri, marmelada, fructe uscate si congelate iar ca produse ecologice – culturile de grau si secara, leguminoase alimentare pentru boabe (mazare, fasole, naut, linte, bob si lupin dulce).
– In a doua etapa, sprijinul direct al statului pe produs reprezinta diferenta dintre suma totala acordata pe tona de produs marfa si avansul acordat, dupa valorificarea productiei marfa.

De prevederile acestei hotarari beneficiaza si unitatile de cercetare si invatamant agricol care produc si valorifica produse.

Avansurile acordate ca sprijin direct pe produs din partea statului, in anul 2004, vor fi justificate in etapa a doua prin valorificarea productiei marfa; in caz contrar, sumele acordate ca avansuri vor fi recuperate si virate la bugetul de stat de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala, conform legislatiei in vigoare.

Pentru a beneficia de avans, producatorii agricoli trebuie sa prezinte directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti urmatoarele documente:
a) cerere-tip;
b) contracte de vanzare-cumparare incheiate cu beneficiarii pentru valorificarea productiei marfa;
c) declaratie de constituire a garantiei reale mobiliare a avansului primit, asupra productiei obtinute si la alte culturi, data in forma autentificata.

Termenul limita pentru depunerea documentatiei de catre producatorii agricoli pentru acordarea avansului, este 15 iulie 2004.

In baza documentatiei prezentate directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti, pe raza careia se afla suprafetele exploatate, se intocmesc dosare pentru producatorii agricoli care cuprind date de identificare, dimensionarea suprafetelor cultivate, schitele de amplasare a culturilor agricole, precum si documentele mentionate mai sus.

Directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, dupa verificarea si aprobarea cererilor formulate de producatorii agricoli, intocmesc si depun la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale situatia centralizatoare privind cererile pentru incasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate pentru sprijinul direct al statului pentru producatorii agricoli.


Intră acum și în grupul de