Marti, se reiau cursurile in toate scolile din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava nu mai este sub incidenţa nici unei avertizări meteorologice de cod galben, a declarat, luni prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a anunţat că toate unităţile şcolare din judeţul Suceava vor funcţiona, marţi, în regim normal. „În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, s-a reanalizat situaţia la nivel judeţean şi s-a decis ca şcolile şi grădiniţele din judeţ să funcţioneze începând de mâine cu program normal”, a spus prefectul.

florin sinescu3

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că în judeţ nu există probleme în alimentarea localităţilor cu energie electrică, iar circulaţia pe drumurile publice se desfăşoară în condiţii de iarnă.

 La rândul său, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă că nu sunt probleme pe drumurile din judeţ. El a arătat că în cazul drumurilor judeţene administrate de CJ Suceava, din reţeaua de 1.350 de kilometri, sunt efectuate intervenţii în special pe drumurile cu viabilitate I şi II, care însumează 800 de kilometri, dar s-a intervenit şi pe celelalte drumuri, cu viabilitate III şi IV, pentru a se putea răspunde solicitărilor populaţiei din toate zonele.

catalin nechifor 2

Preşedintele CJ Suceava a spus că, în medie, s-a acţionat cu 38 de utilaje cu 100 de persoane, dar că dacă va fi nevoie se poate interveni cu 50 de utilaje şi 120 de angajaţi şi a menţionat că există stocuri de materiale antiderapante şi de combustibili. „Structura rutieră va putea fi menţinută în stare de viabilitate”, a spus Nechifor, care a adăugat că localităţilor li s-au asigurat de la sfârşitul anului trecut fonduri necesare pentru deszăpezire.


Intră acum și în grupul de