Termica a cerut cresterea pretului gigacaloriei. Vezi ce parere are primarul Lungu despre asta


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat, miercuri, că Termica SA a cerut Consiliului local să aprobe majorarea preţului gigacaloriei livrat populaţiei de la 267 de lei în prezent la 341,55 de lei, dar că el nu este de acord cu această majorare.

Într-o conferinţă de presă, edilul-şef a explicat că o asemenea majorare de preţ ar determina costuri suplimentare pentru municipalitate de un milion de euro pentru lunile februarie, martie şi aprilie întrucât va trebui să suporte diferenţa de la preţul plătit de populaţie de 185 de lei la noul tarif. „Primăria a făcut anul trecut un supra-efort să achităm datoriile către Termica SA”, a spus Lungu.

ion lungu1

El a menţionat că a făcut tot ceea ce s-a putut pentru menţinerea unui preţ scăzut al încălzirii pentru suceveni, inclusiv prin noua centrală termică ce funcţionează pe biomasă şi livrează agent termic la 116 lei/gigacalorie la gardul centralei.

Lungu a spus că estimează, în baza datelor pe care le deţine, că preţul plătit de populaţie pentru încălzire în această iarnă este similar cu cel de anul trecut, în condiţiile în care preţul gigacaloriei nu a fost modificat.

 El a explicat că a solicitat societăţii de transport şi distribuţie a agentului termic, Termica SA, o analiză a costurilor cu încălzirea în comparaţie cu anul trecut şi şi-a exprimat încrederea că societatea va transmite un răspuns într-un termen rezonabil.

 Lungu a cerut populaţiei să-şi achite facturile la încălzire arătând că, în caz contrar, vor exista metode prin care rău-platnicii să nu mai beneficieze de acest serviciu.


Intră acum și în grupul de