Nechifor: Aeroportul Suceava are acum cea mai bine dotata aerogara din zona Moldovei


Intră acum și în grupul de

La Aeroportul Suceava s-a recepţionat, joi, modernizarea aerogării. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cadrul conferinţei de presă organizată la aeroport, că toate elementele din proiectul de modernizare sunt în grafic şi chiar mai avansate în unele puncte.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, Aeroportul Suceava are acum cea mai bine dotată aerogară din zona Moldovei şi lucrările se desfăşoară corespunzător la noul turn de control, la uzina electrică, dar şi la pistă. „Până acum am făcut plăţi din bugetul aeroportului”, a spus Nechifor, care a arătat că urmează să fie semnată, la Ministerul Transporturilor, o anexă a contractului de finanţare astfel încât să înceapă decontarea lucrărilor din fonduri europene.

nechifor si mirauta

El şi-a exprimat încrederea că din luna aprilie va fi achitată o sumă de 5 la sută din valoarea proiectului pentru prefinanţare şi imediat o altă tranşă de 5 la sută, urmând ca apoi să se intre în procedura de decontări lunare.

Nechifor a mai spus că şi constructorul are deschisă o linie de creditare şi poate susţine lucrările până la începerea decontării lucrărilor executate.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a anunţat că în 25 martie vor fi deschise ofertele pentru licitaţia prin care Consiliul Judeţean accesează un credit de 33 de milioane de lei din care şase milioane de lei sunt necesari pentru cofinanţarea proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava.

aerogara aeroport suceava (1)

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene, şi urmează să fie redeschis în toamna acestui an.

Lucrările de modernizare la aeroportul sucevean sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

aerogara aeroport suceava (3)

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS.


Intră acum și în grupul de