Presedintele regiunii Cernauti: Se asteapta ca numerosi ucraineni sa vina pe litoralul romanesc sau bulgar al Marii Negre dupa anexarea Crimeei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele regiunii Cernăuţi, Mihail Găiniceru, a declarat, joi, la Suceava, că 30-40 la sută din ucraineni mergeau vara în vacanţă în Crimeea, dar că după anexarea acesteia la Federaţia Rusă aceştia îşi vor regândi concediile spre România şi Bulgaria. „Treizeci-patruzeci la sută din oamenii din Ucraina mergeau în Crimeea. Va fi în mod sigur canalizată o mare parte din regiunile centrale şi de est spre România şi Bulgaria”, a spus Găiniceru, în cadrul unei întâlniri cu Mircea Geoană.

mihai gainiceru

El a arătat că în aceste condiţii ar trebui să fie condiţii de trecere a frontierei simplificate astfel încât turiştii ucraineni să nu fie blocaţi în vamă.

Găiniceru a recunoscut că infrastructura din punctele de trecere a frontierei nu este cea mai bună, dar că ar trebui găsite soluţii în sprijinul cetăţenilor. „Organismele implicate ar trebui să se întâlnească pentru dezbaterea problemelor de trecere a frontierei”, a spus Găiniceru.

 Preşedintele regiunii Cernăuţi şi-a exprimat încrederea că situaţia din Ucraina se va normaliza în două-trei luni şi că va fi găsită o cale pentru această ţară cu sprijinul Uniunii Europene.


Intră acum și în grupul de