Primarul Mihăiță Negură, îngrijorat de proiectul de buget pentru 2019: Primăria Câmpulung Moldovenesc va intra într-o zonă critică de funcționare. Despre bani pentru investiții nici nu se pune problema


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat, joi, că în condițiile în care se mențin sumele prevăzute în proiectul de buget pentru 2019 care nu prevede alocarea de bani pentru plata ratelor la creditul pentru proiectul „Suceava Utilități și Mediu” primăria municipiului va intra într-o zonă critică de funcționare.

Negură a declarat pentru News Bucovina că proiectul legii bugetului pentru 2019 nu prevede alocarea de fonduri pentru plata ratelor la creditul de 86,3 milioane de euro angajat în anul 2004 de județul Suceava și de 61 de primării ceea ce va afecta grav funcționarea acestor primării în condițiile în care până în 2016 aceste sume erau plătite prin transferuri de la bugetul de stat.

El a explicat că în cazul municipiului Câmpulung Moldovenesc, în 2017 au fost eșalonate la plată ratele pe o perioadă de cinci ani, iar în 2018 au fost plătite ratele, dar că în anul 2019 suma de achitat se ridică la 3,6 milioane de euro.

„Bugetul Primăriei este pentru un an de circa 5 milioane de euro. În condițiile în care avem de plătit rate de 3,6 milioane de euro la sectorul dezvoltare nu vom avea fonduri, dar va trebui să umblăm și la secțiunea de funcționare. Intrăm într-o zonă critică de funcționare a Primăriei”, a spus Negură.

Primarul a menționat că în 2018 în Câmpulung Moldovenesc au fost calamități în urma ploilor abundente, iar comisia instituită de prefect a constatat pagube de 2,2 milioane de lei și că Guvernul nu a alocat niciun leu pentru acoperirea acestora în timp ce municipalitatea a cheltuit peste un milion de lei pentru refacerea infrastructurii afectate.

Mihăiță Negură a mai spus că este pentru prima dată când se întârzie atât de mult cu adoptarea bugetului de stat și crede că abia în luna aprilie ar putea fi aprobat și bugetul local, dacă nu vor exista noi sincope, cum ar fi respingerea de Parlament, cu voturile PSD, a Legii bugetului pe 2019.

El și-a exprimat neîncrederea că Guvernul va reuși să asigure finanțarea autorităților locale, așa cum susțin reprezentanții PSD. (T.B.) 


Intră acum și în grupul de