Holzindustrie Schweighofer România face demersuri pentru integrarea pădurii Câmpușel în Parcul Național Retezat


Intră acum și în grupul de

Holzindustrie Schweighofer România și-a asumat angajamentul să protejeze pădurile virgine și cvasi-virgine din România. Experți independenți au evaluat, printre altele, pădurea Câmpușel deținută de companie în România, unde au identificat circa 83,8 ha de pădure cvasi-virgină prețioasă precum și importanța ecologică deosebită a întregii regiuni. Potrivit unor cercetări anterioare efectuate de Agent Green, aceste păduri au o importanță deosebită pentru biodiversitate, servind drept habitat cheie și coridor pentru multe specii de mamifere mari, păsări, reptile, amfibieni și insecte.

Zona Retezat găzduiește toate speciile de liliac ce trăiesc în România, iar două dintre acestea nu fuseseră observate până acum în țară. Zona Câmpușel este, de asemenea, un habitat foarte important pentru urși și râși și un coridor pentru cerbi, capre negre, mistreți și lupi. Proprietatea se află exact între cele două parcuri naționale Domogled-Valea Cernei și Retezat și leagă aceste două arii protejate.

Ca urmare a unei întâlniri decisive avute cu Agent Green, în cadrul dialogului întins pe parcursul a 10 ani, Holzindustrie Schweighofer România a decis astăzi să integreze Pădurea Câmpușel în Parcurile Naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei. Următorii pași vor fi abordarea autorităților și a altor părți interesate pentru sprijin în vederea identificării următoarelor etape de parcurs pentru acest proiect.

Prin acest demers, compania dorește să sublinieze încă o dată angajamentul de a face totul în limitele mijloacelor sale pentru a proteja patrimoniul natural deosebit de valoros din România și pentru a arăta că o industrie durabilă a lemnului este compatibilă cu acest efort.

 

 

Pădurea Câmpușel se află exact între parcurile naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei. Valea se află la altitudinea de 1250-1650 metri deasupra nivelului metri și este un important coridor pentru fauna din zonă, în special pentru urși, râși și cerbi.

 

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.


Intră acum și în grupul de