Alba-neagra si pestrițul Consiliu Local Suceava


Intră acum și în grupul de

Apa caldă si caldura in municipiul Suceava au devenit de multa vreme piese ale unui joc care facea furori prin anii 90-95. E vorba de alba-neagra.

Daca vă mai aduceti aminte, in acel joc era vorba despre 3 piese negre dintre care doar una singura era alba pe verso. Dacă ghiceai care e cea albă aveai șanse la castig.

Cam așa e si cu apa caldă si caldura din apartamentele sucevenilor branșati la sistemul centralizat. Au o șansă din 3…să aibă cu ce se spăla pe dinti dimineata, la prima ora.

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Suceava

 

Și indată e CRACIUNUL.

 

De cateva saptamani, primarul Sucevei, Ion Lungu, fost PDL, devenit independent, apoi simpatizant …practicant… al politicii PSD si actualmente iarăsi independent, tot incearca sa dea impresia ca are lucrurile sub control la acest subiect. Dar cine mai crede in ce spune Ion LUNGU?

E foarte clar pentru toată lumea că actuala administrație locala suceveană este mai mult o barcă in derivă, a cărei cârmaci tot incearcă să o puna pe directia vantului insă este evident ca vântul suflă din față și nu din pupa.

CUM ar spune presedintele Iohannis….GHINION pentru Ion LUNGU!

 

Primarul sucevenilor, dar nu chiar al tuturor sucevenilor, a lansat miercuri, in conferinta de presa saptamanala o nouă provocare consilierilor locali suceveni și totodata o invitatie la realizarea unei noi majorităti in Consiliul Local.

În momentul de față lucrurile in Consiliul Local sunt extrem de incurcate. Noul PNL nu are majoritatea necesara pentru a putea sa isi spuna punctul de vedere prin vot.

Dar nici PSD nu o are.

Meciul în COnsiliul Local va fi decis de independenti, care, surprinzator sau nu, provin mai mult din PNL si PDL.

Și nu este exclus ca o parte din ei să iși reevalueze pozitia si sa interpreteze corect votul dat de suceveni pe 16 noiembrie. Acel vot in care Lungu le cerea sa voteze masiv cu Victor Ponta, pentru ca Suceava sa aiba parte numai de lapte si miere…și apa caldă, în perioada urmatoare.

Suceava va dezbate in scurta vreme bugetul pentru 2015, un an extrem de greu tocmai prin prisma faptului ca este unul pre-electoral si ca, daca se mai poate face ceva, 2015 e Solutia.

Iar Consiliul Local trebuie sa fie atent nu numai la cati bani si mai ales unde ii dă, dar si la cine va fi stăpânul bugetului central in 2015.

În cateva zile aflăm cu ce fel și mai ales in ce ape se scaldă consilierii locali suceveni!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de