Marti, 13. Victor Ponta si Ioan Rus ne-au mai dat o veste: nu pupam nici tura asta autostrada


Intră acum și în grupul de

Spatiul politic national pare destul de navalnic la acest inceput de an si bantuit de fantoma actului de guvernare.

Cei de la PSD se tem ca vor pierde Guvernarea si se poarta frumos cu ea. Suspect de frumos.

PSD incearca sa se repozitioneze prin intermediul liderului Victor Ponta, care, in binecunoscuta nota duplicitara, cand e cetatean, cand e premier, cand e deputat de GORJ, cand e un iubitor tata si sot. Numai sa iasa bine pe ecranele televiziunilor care au abonament la realizarile noului USL. Si nimeni nu mai intelege mare lucru.

De cealalta parte, noul PNL inca nu stie cu cine vrea sa defileze la nivel national si local. Liberalii, dupa ce au fuzionat cu PDL (unii spun ca ar fi fost mai mult o preluare ostila din partea PDL), au de lucru cu noile conduceri si cu ceea ce ei denumesc in mod frumos, ARMONIZAREA structurilor la nivel local.

In spatele acestor vorbe se ascunde de fapt o tensiune imensa si foarte multe focare ce abia sunt stapanite.

Dar si PNL viseaza cu ochii deschisi ca ii va prinde primavara in spatele geamurile de la Palatul Victoria si tot vorbesc de motiunea de cenzura care sta sa vina.

Lucrurile sunt insa mult mai nuantate.

Saptamana trecuta, la „Ora de Politica” de la Intermedia TV, unul dintre liderii nationali ai PNL, deputatul Ioan Balan, spunea ca se asteapta decizia UNPR pentru a se putea da un nou GUVERN, de dreapta.

Spunea Balan, textual, ”Cheia e la UNPR”.

La randul sau, UNPR a transmis, cu subiect si predicat, ca va sta la Guvernare alaturi de PSD, atata timp cat liderul PSD va fi Victor Ponta.

 

Iar PSD a anuntat saptamana asta ca nu va mai face CONGRES in luna martie, asa cum era anuntat initial. Doar Congresul poate sa il schimbe din functia de presedinte pe Victor Ponta. Altfel spus, cat e Ponta presedinte, totul ramane cum a fost stabilit in 2012.

Intre timp, guvernarea curge lin, cu Victor Ponta prim-ministru. Nu stim insa in favoarea cui.

 

Sunt insa si vesti bune: benzina s-a ieftinit. Ar fi fost mai ieftina daca Victor Ponta nu avea stralucita idee de a introduce si acciza suplimentara de 7 euro-centi. Dar e bine si asa. Ca oricum, dupa noul master plan de transporturi anuntat azi de ministrul Rus si premierul Ponta, nu pupam autostrazi nici tura asta.

Pentru ca, nu-i asa, la cei saraci nici boii nu trag. Iar pentru boi, trebuie maxim drumuri judetene si comunale si nicidecum autostrazi.

 

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de