PSD îngrășa iepurașul în ajun de Paște! PNL îl cumpără și tace!


Intră acum și în grupul de

Foarte puțini analiști politici și cu atât mai puțin actorii politici au crezut că Victor Ponta va prinde Paștele 2015 in fotoliul de premier.

Prohodul actualului Guvern se tot cântă chiar de a doua zi după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2014. Și cam atât.

PNL nu face nimic concret (le-ar fi aproape imposibil când știu ce mai au de curățat în propria curte) iar PSD defilează, la propriu.

Ce rămâne însă în urma lor e cu totul altceva.

Ultima manevră politico-economico a șefului PSD, cea de anunțare a reducerii TVA la TOATE alimentele, la 9 %, a fost de natură a da șah liberalilor.

Nici în cele mai frumoase visuri ale lor nu aveau curaj să gândească o asemenea măsură. Această mutare a PSD, pusă în balanță cu catastrofala guvernare BOC 1,2,3,4 si cu mărirea TVA de la 19 la 24 % în perioada respectivă, e de natură a dovedi cine are mai multă grijă de mediul de afaceri, dar si de populație. Și deși măsură nu va produce sub nici o formă o scădere a prețului la alimente, decât foarte puțin, ea va fi extrem de benefică pe termen mediu si lung pentru agricultori, dar și pentru bugetul de stat.

Orb să fii și tot vezi câtă evaziune se face în agricultură. Cu un TVA de 9 % evaziunea la porumb, grâu, carne și ouă nu mai e o ”afacere”! Pur si simplu nu se merita să vinzi ”la negru”.

ponta si nechifor

PSD si Victor Ponta dovedesc că încă mai au resurse cu care să joace meciul guvernării la un nivel înalt.

Dacă nu ar fi fost scandalurile cu Vâlcov și Șova mai-mai că nu prea aveai ce să reproșezi guvernului acesta, in aceste zile.

Acum pentru PNL va fi și mai greu să găsească nod în papură și să poată revendica guvernarea pentru că ceea ce oferă ei la momentul actual prin Guvernul Predoiu-din umbră este net inferior și neinteresant pentru populație.

Iar creionarea unui nou program de guvernare marca Predoiu va mai dura.

Așa că, cu câteva zile înainte de Sărbătoarea Paștelui pe rit Ortodox a anului 2015, social-democrații au îngrășat iepurașul și  l-au scos la vânzare. Produsul e vandabil si bine primit.

PSD-PNL 1-0.

Și dacă anunțată intenție a Guvernului Ponta de a pune în aplicare un nou program de sprijinire a tinerilor până în 24 de ani care doresc să se angajaeze și care vor beneficia de la stat de un ajutor consistent financiar se materializează, nu văd cu ce mai pot veni liberalii ca ofertă electorală pentru a-i determina pe români să alunge PSD de la guvernare.

Ponta joacă tare, cu măsuri pur liberale, și joacă deștept.

PNL așteaptă să treacă Paștele!

Președintele Johannis e de mult în concediu!

Sărbători frumoase să avem!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de