La Suceava funcționează unul dintre cele mai bune centre culturale din țară


Intră acum și în grupul de

La începutul acestei luni a avut loc activitatea de evaluare a Centrului Cultural Bucovina, pe anul 2014, ocazie cu care comisia a notat cu zece managementul instituției.

varvaroi centrul cultural bucovina

Directorul Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că toate criteriile de evaluare ale instituției pe care o conduce, prevăzute în contractul minimal de management, au fost depășite, şi a arătat că la Suceava funcționează unul dintre cele mai bune centre culturale din țară.

„Pornind de la bugetul de venituri care a fost realizat peste 100%, acțiunile au fost aproape dublate față de cele minime. De asemenea, au fost implicate aproape toate primăriile, toate organizațiile și instituțiile culturale din județ printr-un program de colaborare bine întocmit la nivelul Centrului Cultural. Spre mândria noastră, și raportul a scos în evidență faptul că suntem unul dintre cele mai bune centre culturale din țară”, a spus Varvaroi.

Directorul Centrului Cultural Bucovina a mai adăugat faptul că realizarea obiectivelor a fost posibilă prin spijinul pe care l-a primit din partea Consiliului Județean Suceava.

În urma evaluării pe 2014, Comisia de evaluare a managementului de la Centrul Cultural Bucovina a apreciat că unul dintre principalele obiective din anul precedent l-a constituit valorificarea și promovarea folclorului bucovinean îndeosebi, alături de cântecul și jocul popular din zonele reprezentative ale României.

Totodată, s-a apreciat faptul că programele și proiectele culturale derulate pentru perioada de management analizată au contribuit la îndeplinirea obiectivelor principale ale instituției, în conformitate cu legislația în vigore, dar și cu respectarea direcțiilor prioritare ale strategiei culturale a județului.

Concluziile raportului de evaluare mai arată că până la sfârșitul anului 2014 s-au realizat 118 proiecte culturale, față de 66 prevăzute în contractul minimal, dar și că toate acțiunile s-au încadrat în cheltuielile bugetare prevăzute.

 


Intră acum și în grupul de