Cum vrea Ponta să scape de Oprea !?!


Intră acum și în grupul de

Ordonanța de mărire a salariilor demnitarilor din Români pare un foarte bun prilej pentru PSD de a se scutura de la guvernare de UNPR.

Victor Ponta îl aruncă pe Gabriel Oprea în brațele lui Klaus Iohannis pentru că îl pune la zid și într-o postură destul de delicată în problema ordonanței salarizării demnitarilor, lasând să se înțeleagă faptul că Oprea ar fi într-o… ”cârdășie” cu președintele Iohannis.

Gabriel Oprea spune clar într-o declaratie, ”cu onestitate” că ideea majorării salariilor demnitarilor îi aparține lui Ponta și că înaintea ședinței de Guvern în care ea s-a adoptat, l-a informat pe premier că vă fi adoptată și că Ordonanța va intra în vigoare doar dacă și președintele Iohannis era de acord cu ea.

Declarația de acceptare a lui Iohannis a venit într-un cadru oficial, la Cotroceni, iar Ordonanța a fost publicată.

Dacă era împotriva măsurii de majorare, Ponta ar fi trebuit să își spună punctul de vedere imediat după ce Oprea a făcut public anunțul. Probabil alte calcule și sondaje l-au determinat pe Ponta să anunțe abia după aproape 36 de ore că nu este de acord cu ea și să îl acuze pe Gabriel Oprea că a făcut o înțelegere cu Iohannis pentru majorarea salariilor demnitarilor.

ponta oprea

Interesant este faptul că din PSD, împotriva ordonanței s-a pronunțat Liviu Dragnea, iar din PNL-Ludovic Orban.

Gabriel Oprea susține că în dezbaterea din Guvern ministrul muncii, Rovana Plumb, care era președinte interimar al PSD la vremea respectivă, a elaborat proiectul Ordonanței, care apoi a fost acceptat de ministrul finanțelor și de ministrul justiției, cu toții membri ai PSD.

Întrebarea firească este de ce premierul Ponta a reacționat cu întârziere foarte mare și mai ales de ce a lăsat să se înțeleagă că întreg proiectul acesta este de fapt o înțelegere între Gabriel Oprea si Klaus Iohannis iar astfel interesele lui Oprea sunt altele și că”joacă strâmb” la guvernare, după ce UNPR a votat propunerea lui Iohannis pentru numirea lui Mihai R. Ungureanu la SIE?

Așa înțelege Ponta să scape de Oprea? Cam ca în cazul PNL?

Sau așa vrea Ponta să facă exit de la Guvernare?

MIHAI  CHIRA

 

PS 1: despre majorarea salariilor demnitarilor a vorbit acum o lună de zile, la Suceava, chiar ministrul pentru dialog social Liviu Pop care spunea că se va ajunge ca premierul si președintele să aibă aproximativ 5.000 de euro salariul. Iar miniștrii, salarii mai mari.  Liviu Pop s-a plâns atunci că are ca ministru un salariu de 1.000 de euro.

PS 2: nimeni nu a scos o vorba despre faptul că beneficiari ai acestei ordonanțe ar fi trebuit să fie și Traian Băsescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Regele Mihai, în baza legii privitoare la foștii șefi de stat. Și tot în raport cu salariul președintelui au îndemnizații și membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, printre care și chestorul Ioan Bălan, deputat de Suceava.


Intră acum și în grupul de