Să vină circul la Suceava! La PSD Suceava….


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent al PSD Suceava întrunit, sâmbătă, după desfăşurarea Consiliului Judeţean al PSD Suceava pentru a stabili detaliile organizării Conferinţei judeţene de alegeri care se va desfăşura în 3 octombrie la Poiana Stampei a decis, prin vot, să recomande membrilor BPJ al PSD Suceava să nu candideze la funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene.

Potrivit unor surse participante la şedinţă, propunerea ca nici un membru al BPJ al PSD Suceava să-şi înscrie candidatura la funcţia de preşedinte executiv al PSD Suceava a fost supusă la vot secret.

 

Propunerea a fost susţinută de un număr de 15 membri ai BPJ al PSD Suceava din cei 20, fiind înregistrate doar patru voturi împotrivă şi o abţinere.

Întrebat dacă va renunţa la candidatura sa la funcţia de preşedinte executiv, în urma recomandării decise de Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava, Ovidiu Donţu a spus: „Categoric nu!”.

Din punctul meu de vedere lucrurile sunt destul de clare, majoritatea membrilor cu putere de decizie din PSD nu îl mai vor președinte executiv. De ce? …ei, aici povestea poate fi nuanțată în foarte multe feluri.

Dacă dl Donțu ar fi suficient de abil politic ar înțelege că valul actual din PSD Suceava nu e de partea sa și s-ar replia de urgență sub sloganul…să facem să fie bine că să nu fie rău. Prin răspunsul dat însă domnia sa dovedește că dorește CIRC. De altfel ăsta a fost și cuvântul sub care a plecat de la ședința de BPJ. Asta în condițiile în care președintele C.Nechifor a menționat foarte clar că el nu vrea circ la ședința de alegeri. Dacă însă dl Donțu va face ”circ” și se bazează pe numărul mare de delegați de la organizația municipală Suceava, pe care crede că îi comandă, are mari șanse să i se demonstreze că greșește. Iar o greșeală de genul celei pe care se pregătește să o facă se plătește cu funcția de președinte executiv, apoi cu cea de președinte la muncipiu ca în final, după cum îi știu eu pe social-democrați, dl Donțu are mari șanse să prindă locul 3 pe lista de Senat sau 6 la Deputați.

dontu 15

In momentul de față Ovidiu Donțu are ”o jucărie”, organizația municipală unde a fost reales presedinte cu ușile închise, de parcă aceste alegeri erau ceva imoral sau ilegal. A fost opțiunea celor de la PSD să țină totul ascuns și le-o respectăm. Probabil au avut motivele lor.

În momentul de față, la o analiză a activității politice a acestei organizații reiese că  se zbate între orgoliul președintelui (vezi cazul fostului viceprimar al municipiului Suceava, Gavril Vârvara, pe care și acum îl poartă prin Tribunale pentru a recâștiga fotoliul pierdut în Consiliul Local) și lipsa sa de viziune politică (și aici mă gândesc la celebra platformă socio-administrativ-politică lansată de Donțu și care îndată împlinește un an de când tot nu se mai realizează). Cât despre candidatul PSD pentru Primăria Suceava la alegerile din 2016 nu se știe absolut nimic!

De când Donțu e președinte PSD Suceava a reușit o singură performanță electorală locală notabilă, să piardă Primăria Suceava deși USL era pe cel mai mare val politic favorabil care a existat vreodată. Iar la cele generale PSD a reușit o altă performanță remarcabilă, să piardă tot ce se putea pierde astfel încât PNL are acum doar parlamentari PNL în colegiul Suceava. Și nu mai puțin de 3. Ce a făcut președintele PSD in acest timp? A reușit să iasă senator, insă nu la Suceava, așa cum v-ați fi așteptat, ci la Fălticeni, în ”super-blindatul” colegiu al deputatului Ioan Stan.

Vicepreședintele PSD, Dan Ioan Cușnir a spus în emisiunea Ora de Politică pe care o realizez la Intermedia Tv Suceava, că PSD este singurul partid democratic, reformat și în care democrația e la putere, în timp ce PNL este acum partidul nereformat şi care ascunde de fapt vechiul PDL.

Cred că PSD are nevoie de organizare sănătoasă și de disciplină mai multă, perioada Victor Ponta și modul său de gestionare a treburilor interne generând întreaga brambureală din PSD-ul de azi.

Ce va înțelege Ovidiu Donțu din votul compleșitor împotriva SA din BPJ, coafat sub formă de recomandare adresată membrilor de partid? Vom vedea pe 3 octombrie, dată la care, aşa cum spunea preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor,  în emisiunea Ora de politică, va fi şi startul campaniei electorale pentru câştigarea alegerilor din 2016.

Până atunci însă singurul vesel din toată această treabă este deputatul Al. Băișanu, proaspăt dat afară de la conducerea PNL și care simte că poate avea în curând un partener de nadejde în senatorul Donțu. Știți ce i-ar uni pe cei doi într-o formulă politică pentru viitor?

Gustul PUTERNIC şi AMĂRUI al înfrângerilor în fața lui Ion Lungu.

Finala se joacă …pe 3 octombrie!

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de