Da, e sigur, la Suceava meciul încă SE JOACĂ !


Intră acum și în grupul de

PNL a făcut, astăzi, un anunț spunând că strânge semnături și că va propune schimbarea din fotoliul de președinte al Senatului a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

De ce face PNL asta și de ce acum, cu foarte puțină vreme înainte de alegerile locale? Să nu uităm că dacă doreau acest lucru aveau posibilitatea să o facă de mai demult! Cât de periculos poate deveni ALDE și mai ales de unde ia această formațiune nouă voturile?

O fi vorba de faptul că ALDE poate ”fura” sau prelua, depinde de cum vedeți lucrurile, din electoratul liberal care nu are o alternativă acum când PDL și PNL au fuzionat? Este foarte posibil.

Iată ce se întâmplă însă pe plan local. Potrivit unor surse politice, un sondaj recent făcut de ALDE la Suceava, pe un eşantion de 1.050 de persoane,  relevă faptul că dacă ALDE ”joacă” în mod corect cartea alegerilor locale, poate deveni acel ApR din anul 2000 când a reușit performanța de obține un scor foarte mare pentru o formațiune nouă, aproximativ 12 %.

baisanu, lungu si bradatan

Conform acestui sondaj, primarul în funcție, Ion Lungu este creditat cu aproximativ 33 % din intenția de vot.

Contracandidatul său de la PSD, medicul Tiberius Brădațan, se apropie de scorul partidului la nivel local si are undeva peste 27 % dintre opțiunile de vot.

Candidatul ALDE, deputatul Ștefan Băișanu are și el un scor de  27 %. Cu alte cuvinte, dacă e să folosim expresii locale sportive, meciul SE JOACĂ.

Sondajul mai relevă un lucru, PMP nu mai este surpriza pe care o aștepta scena politică. Dacă PMP putea crea probleme în urmă cu cîteva luni, acum se pare că reprezentantul partidului este creditat cu un scor de sub 5 %, intenția de vot aflându-se undeva în marja de eroare a sondajului de opinie realizat. Ceea ce ar trebui să dea repede de gândit liderilor PMP locali.

Revenind la dorința PNL la nivel central, este interesant că PSD îl susține pe C. Popescu Tăriceanu la șefia Senatului și nici UNPR nu va fi de acord cu demersul celor de la PNL. Altfel spus, se crează un nou USL, PSD cu ALDE care însă va fi valabil abia după alegeri si din care să făcă parte și UNPR și care să fie contrapondere la PNL-PDL.

Actualmente, devine de neînțeles de ce PNL mai cere acum schimbarea lui Tăriceanu când nu a reușit nici măcar să obțină alegeri locale în două tururi de scrutin și riscă să aibă un alt eșec mare, chiar înainte de alegeri.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de