Mai poate Alexandru Băișanu sa îi confiște mandatul lui Ion Lungu?


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu nu are majoritate in Consiliul Local Suceava. Deși i-a ispitit pe cei din PMP Suceava cu un post de viceprimar, asta in condițiile în care PMP are 2 voturi in CL, suficiente ca majoritatea să fie asigurată.

cinema Lungu

 

Cu toate astea primarul a fost atenționat de liderul județean al PMP, Corneliu Popovici, că jocurile nu sunt făcute și că o majoritate poate fi constituită astfel încât PNL să treacă în opoziție iar primarul să fie captiv acestei majorități, PMP, ALDE și PSD.

Am trecut intenționat la final PSD pentru că în afară de Vasile Mocanu, un consilier local mai experimentat și mai vocal și care nu își dorește neapărat funcția, ALDE vine, cel mai probabil cu propunerea ca Alexandru Băișanu să devină viceprimar iar PMP cu Marian Andronache.

Marian Andronache a stat ani de zile sub comanda lui Ion Lungu, iar in timpul campaniei a criticat voalat dar la obiect nepriceperea actualului primar în domeniul urbanistic, în timp ce Alexandru Băișanu ar putea avea cu această funcție oportunități de a deveni cel mai vocal opozant al lui Ion Lungu, direct din cadrul executivului local sucevean. Asta i-ar mări șansele pentru următoarele alegeri locale, anticipate sau la termen.

E foarte posibil ca de la Alexandru Băișanu să vină peste un an o propunere de referendum pentru demiterea primarului.

La Băișanu nimic nu e imposibil sau exclus și orice variantă, oricât de SF ar părea, poate fi luată în calcul ca și aplicabilă.

De aici înțelegem și graba lui Ion Lungu de a anunța că are deja o majoritate pentru a îngreuna eventualele negocieri PSD-ALDE-PMP.

 

Numitorul comun al acestei guvernări locale pare a fi chiar PSD, deși PSD iese cel mai șifonat.

Dacă ne gândim bine și Lungu a fost un susținător al PSD, și Băișanu a fost un partener al PSD, iar Ovidiu Milici (președintele Organizației municipale ALDE) și Corneliu Popovici (PMP) au fost lideri de marcă ai PSD.

Cei mai puțini PSD-iști din această posibilă majoritate sunt chiar consilierii PSD care nu au reușit de mandate bune să convingă electoratul PSD să iasă din casă și să îi voteze.

Dacă finalul negocierilor îi va confirma ca viceprimari pe Marian Andronache (PMP) și Alexandru Băișanu (ALDE) este foarte probabil ca Ion Lungu să devină doar spectator în propriului mandat.

Dacă!

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de