Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat de la începutul anului la SJU Suceava, doar într-unul dintre cazuri fiind confirmată boala Lyme


Intră acum și în grupul de

Peste 240 de persoane care au fost muşcate de căpuşe s-au prezentat la SJU Suceava de la începutul acestui an şi până în prezent, doar una dintre persoanele testate fiind diagnosticată cu boala Lyme.

lyme capuse

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că 243 de persoane care au fost muşcate de căpuşe s-au prezentat până în prezent la SJU Suceava, cele mai multe prezentări fiind înregistrate în cursul lunilor mai şi iunie.

Brădăţan a spus că în cazul muşcăturilor de căpuşe, persoanele trebuie să evite extragerea acestora arătând că este necesară prezentarea la o unitate medicală.

El a precizat că după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, pacientului i se administrează vaccin antitetanos şi este îndrumat către secţia de Boli Infecţioase pentru a fi luat în evidenţă şi pentru tratament de specialitate, iar în funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă este recomandată testarea pentru boala Lyme.

“În cazul în care se confirmă boala Lyme, se recomandă tratament cu antibiotice de lungă durată”, a spus Brădăţan precizând că din totalul persoanelor testate pentru boala Lyme, doar într-un singur caz s-a confirmat această boală.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că în anul 2016 a fost confirmat un singur caz de boală Lyme în judeţul Suceava, în timp ce în cursul anului trecut s-au înregistrat două astfel de cazuri. Ea a spus că cele mai multe cazuri de boală Lyme, 27, s-au înregistrat în anul 2013, în anul 2014 s-au înregistrat 23 de cazuri, în anul 2012-15 cazuri, iar în anul 2011-16 cazuri.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de