La alegerile locale tinerii din PSD au reușit surpriza! Pe care seniorii nu o vor rata…


Intră acum și în grupul de

Tinerii din organizația județeană Suceava a PSD și-au desemnat un nou lider. Impropriu spus desemnat pentru că alegerile pentru funcția de președinte au fost formale și fără miză reală, fiind un singur candidat. „Lupii tineri” din PSD Suceava au acum posibilitatea să arate ce pot la alegerile generale din toamna acestui an. Numai că, după cum arată lucrurile în momentul de față, slabe șanse ca de la Suceava să vedem vreo tânără speranță social-democrată pe loc eligibil.

20160703_171637_resized

Sunt în momentul de față prea multe „guri și orgolii” de hrănit la nivelul organizației de seniori pentru a se mai uita cineva în ograda tinerilor și a le oferi șansa de a deveni deputați. Dar tinerii sunt buni pentru pus la treabă și au marele avantaj că ei pot aștepta.

Dacă pentru tineri a fost un moment formal, pentru „seniorii” PSD, conferința de alegeri a TSD a fost un foarte bun moment pentru a mai lămuri aspecte ce păreau neclare.

Cu ocazia asta l-am putut vedea public și chiar la treabă, pe fostul președinte al CJ Suceava și lider județean al partidului, Cătălin Nechifor. După ce a ocupat funcțiile de deputat, europarlamentar, președinte al PSD și președinte al CJ Suceava, de data asta Nechifor a condus ședința și a transmis mesajul președintelui interimar al PSD, deputatul Ioan Stan care nu a putut veni la ședință din motive obiective.

Cătălin Nechifor părea destul de relaxat și de tonic deși viitorul, din punct de vedere politic, s-ar putea să nu fie chiar atât de surâzător pentru domnia sa. Mesajul transmis de el a fost destul de clar – sub mandatul Nechifor, mulți primari și consilieri locali din județ sunt tineri. Deci au fost validați de comunitățile din care provin.

 

Un alt moment interesant a fost cel în care noul președinte interimar al organizației municipale de seniori, Dan Ioan Cușnir, a început să îl laude pe cel pe care până atunci nu-l putea înghiți, adică pe fostul președinte, senatorul Ovidiu Donțu.

Și, spre suprinderea generală, Cușnir a explicat tinerilor din sală că unul dintre exemplele de succes ale partidului este chiar senatorul Donțu, care a fost liderul organizației de tineret.

O fi fost o fină bătaie de joc la adresa senatorului, care, de altfel, nici nu a avut amabilitatea de a sta la întreaga ședință a tinerilor și a plecat la puțin timp după ce a spus la microfon ce avea de spus?

Să fi fost o palmă discretă dată întregii conduceri a PSD Suceava care nu a înțeles nici până acum că pentru a avea seniori puternici este obligatoriu să existe o organizație de tineret foarte stabilă și puternică? E greu de spus ce a fost în capul lui Dan Ioan Cușnir. Cert e că a uimit audiența!

Una peste alta, cred că nu Ovidiu Donțu este un exemplu de urmat în ce privește destinul unui tânăr politician care încă mai visează să schimbe Constituția României după ce anunțase că a studiat-o corespunzător pe cea a Japoniei.

Și că, pus în balanță cu Cătălin Nechifor care a ajuns europarlamentar după ce a candidat cu toți tinerii din TSD (național) pentru singurul loc alocat de PSD tinerilor pe lista de europarlamentari, diferența e imensă.

Tinerii din PSD Suceava ar trebui să înțeleagă faptul că nici unul dintre actualii parlamentari nu poate fi un exemplu pentru ei ca politician pentru că aparțin unor generații diferite și că distanța dintre aceste generații, în concepte, idei si dorințe este de-a dreptul imensă.

Ei ar trebui să aibă propriul destin, iar seniorii din PSD Suceava ar trebui să-i încurajeze, cât mai mult posibil. Dar, deocamdată, la PSD Suceava seniorii din PSD se încurajează unul pe altul la gândul că la toamnă vor avea din nou guvernarea.

Tinerii pot să mai aștepte!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de