PRU = Noul PPDD?


Intră acum și în grupul de

La toate alegerile parlamentare de până acum a existat câte un partid ”BIDON”, exact cum a fost Partidul lui Dan Diaconescu (PP-DD), fără o doctrină clară, fără o gândire macro și pe termen lung, dar cu un scop foarte bine definit, de a intra în joaca politică a marilor partide.

steliana miron

Acum ”joaca” poartă numele de PRU, Partidul România Unită.

Ce s-a întâmplat cu PPDD știm foarte bine.

Ne uităm, cu zâmbetul pe buze, că similitudinile sunt foarte mari între 2016 și 2012.

PP-DD avea OTV, Televiziunea lui Dan Diaconescu.

PRU, România Unită are România TV (RTV).

Liderii de partid: Bog-dan Diaconu (PRU), Dan Diacon-escu (PP-DD).

Diaconescu se bătea de la egal la egal cu corupții pe care el îi vedea în sistem, fără a se uita însă în oglindă, Bogdan Diaconu se vrea a fi noul Vlad Țepeș al României.

Avem în istoria noastră post-1989 un ziar care se transforma în partid, e vorba de România Mare (PRM) și care a jucat un rol extrem de important în contextul politic până la moartea fondatorului său, Vadim Tudor.

Tehnica a evoluat și televiziunea lui Dan Diaconescu s-a transformat în partidul lui Dan Diaconescu.

Unii încă mai cred că evoluția tehnicii e atât de mare încât au încercat să facă din discuțiile on –line un partid și mă refer aici la Monica Macovei care a lansat M10.

Pentru Facebook drepturile de autor sunt ale americanilor și  e greu de obținut acordul. Dar sunt convins că în momentul în care se va vota electronic, și nu mai e mult până atunci, un site, o pagină de facebook se va trasnforma în partid. Și dacă s-ar putea vota direct pe facebook prezența la ”urne” ar crește considerabil.

Electoratul acesta de tip facebook e atât de volatil și imprevizibil încât nimeni nu își încearcă norocul. Încă!

Până una alta, ca să nu piardă  trenul și să fie în fața camerelor de luat vederi, chiar dacă sunt propriile camere, PRU merge pe varianta deja verificată, a televiziunii transformate în partid.

Și ca să revenim pe plan local nu ne-am mira dacă foștii PP-DD-iști, Cezar Cioată și Vasilica Miron, singurii parlamentari PP-DD aleși în județul Suceava in 2012, vor fi cap de afiș pe listele PRU.

 

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de