Tandemul…dar unde e Tandemul ?


Intră acum și în grupul de

Începe să devină tot mai clar că la vârful PNL Suceava sunt trei poli de putere.

Ion Lungu (stanga), Gheorghe Flutur (mijloc) si Ioan Balan (dreapta)

Primul POL, și poate cel cu cea mai mare vizibilitate, asta și din prisma modului performant cum a reușit să ruleze campanii întregi de alegeri, este ocupat de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

În ultima perioadă însă dl Flutur pare să aibă o cu totul altă agendă, un pic diferită de ceea ce clama în campania electorală în urma căreia a reușit performanța de a câștiga pentru a doua oară președinția CJ Suceava.

Dl Flutur este port drapel pentru o serie de acțiuni care au mai mult caracter extra-județean. Anvergura domniei sale pare să fie în ultima perioadă cea a unui euro-președinte.

Este foarte clar că dl Flutur urmărește ceva și că nu pierde timpul degeaba. Ce urmărește domnia sa este foarte probabil să aflăm chiar înainte de terminarea mandatului de președinte al CJ.

Cel de al doilea POL este ocupat de primarul municipiului Suceava, dl Ion Lungu. Acesta este la al 4-lea mandat iar promisiunile făcute în campanie sunt foarte mari. Eșicherul politic sucevean deja este în fierbere și, deși liderii politici locali nu o spun, lupta pentru primărie va fi în 2020 sub cu totul alte auspicii. Vă garantez. Motiv pentru care dl Lungu trebuie să joce foarte atent cu cei pe care acum, cel puțin formal, îi păstorește ca și lider al organizației municipale a PNL.

Tandemul Flutur-Lungu nu mai este de mult un tandem. Proiectele celor doi nu mai sunt comune, ba chiar au ajuns în punctul în care au grijă să își dea unul altuia teme de rezolvat. Vezi cazul sprijinului pentru sportul sucevean cerut de Lungu si cel al traficului auto de la aeroport, cerut de Flutur.

Interesant însă este faptul că Ion Lungu îi are în echipa sa din CL pe consilierul personal a lui Gheorghe Flutur, dl Cristi Crețu.  Asta poate însemna o vulnerabilitate mare pentru ambii lideri. O să vedem însă cine va fi primul care va suferi.

Cel de al treilea POL este creat de vicepreședintele la nivel național al PNL, deputatul de Suceva, Ioan Bălan. Acesta a părut inițial că a cedat lupta, mai ales după momentul în care a fost nevoit să renunțe la candidatura pentru Primăria Suceava. Însă a apărut mai puternic și mai influent ca niciodată după ce a pariat la vedere pe candidatura lui Ludovic Orban la șefia PNL.

Ce îi va aduce asta?

În condițiile în care dl Bălan a devenit mâna dreaptă în partid pentru dl Orban și în curând va deveni și umăr și de-a dreptul jumătatea președintelui, cel puțin pentru zona Moldova, nu ne este greu să ne imaginăm. Dl Bălan pare că a identificat calea prin care să preia șefia PNL la Suceava.

Și nu cred că de data asta îl mai interesează doar cea de la nivelul municipiului Suceava.

De aia întreb, tandemul, unde mai e tandemul?

 

MIHAI  CHIRA

 


Intră acum și în grupul de