”Pro – România” sau ”Pro – Ioan Stan”? Asta-i întrebarea….!


Intră acum și în grupul de

Am inițiat în urmă cu ceva timp proiectul prin care adresam liderilor politici județeni câteva întrebări legate de mersul vieții politice și administrative din județul Suceava. Drept e că, într-un fel sau altul, și președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan și președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, șeful Consiliului Județean Suceava, au răspuns întrebărilor.

Singura mea nelămurire rămâne legată de publicarea finanțării proiectelor pe PNDL, finanțare despre care senatorul Ioan Stan spunea la un moment dat că se va ridica în acest an la peste un miliard de lei. Eu rămân însă optimist și vreau să cred că Ioan Stan nu va fi pus la zidul rușinii de noul Guvern Tudose.

Pe de altă parte, dl Stan pare să aibă, mai nou, o altă MARE și ”DELICATĂ” problemă. Se numește deputat Maricela Cobuz.

După ce i-au arătat, e drept că discret, ușa la finele săptămânii trecute, când au pus-o ”sub acuzare” la sediul PSD Suceava, cei din partid au reușit mai degrabă să o înfurie pe cea mai răsfățată dintre membrele de partid de după 2004 încoace.

Iar reacția ei a sfidat mai degrabă bariera aroganței și mai puțin înțelepciunea. Comunicatul de presă al dnei Cobuz îl puteți citi la secțiunea POLITICA.

Motiv pentru care doresc să îi mai adresez dlui Stan câteva întrebări pentru a lămuri situația.

  1. Care au fost motivele (argumentele) care au fost luate în calcul atunci când dna Cobuz o fost urcată pe un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților, în condițiile în care pentru parlamentari PSD cu state vechi și muncă în rândul partidului, Ovidiu Donțu și Neculai Bereanu, a fost necesar votul organizației și aleșilor locali ai PSD pentru a fi scoși în afara listei, pe locuri neeligibile?

2. De ce pentru nerespectarea deciziilor interne de partid pentru consilierii locali suceveni Cristi Boberschi și Dan Apetroaie s-a decis excluderea din partid, iar pentru dna Cobuz este aplicată o altă unitate de măsură?

 

  1. Când veți decide excluderea din partid a Maricelei Cobuz și cine este persoana care își va asuma responsabilitatea pentru pierderea unui parlamentar PSD de Suceava?

 

Cu stimă,

 

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de