Corul Bocitoarelor pentru Drumul European E 85


Intră acum și în grupul de

În ședința de ieri, 28 august 2017, consilierii PSD l-au criticat cu mânie proletară pe Flutur că se pozează la lucrările de asfaltare de pe DN 2 Suceava-Fălticeni (E 85, adică drum european, nu altceva) ca și cum lucrările acestea sunt apanajul consilierilor PSD. Cum nici apanajul lui Flutur nu sunt.

Sunt niște simple lucrări de reparații ce trebuiau realizate de ani de zile și care înseamnă o cârpeală. Nu a crescut nici portanța drumului. Nimic nou. Doar se aduce drumul la stadiul din 2003.

Care a fost reacția consilierilor PSD?

După ce l-au criticat că își arogă merite pentru acest drum, unul dintre consilieri, din zona Fălticeni, om cu multă experiență de viață de altfel, îl întreabă foarte serios pe președinte dacă știe ceva și de turnarea celui de al doilea strat de asfalt pentru că …citez din memorie: ”îmi clănțănesc dinții cînd vin la Suceava!”

În loc să avem din partea consilierilor PSD o atitudine de opoziție care controlează activitatea majorității, avem o atitudine de sărumâna pentru un cancioc de asfalt împrăștiat pe un drum european.

A trecut un an de când PSD și PNL au constituit acest CJ.

Dacă la președintele PNL Gheorghe Flutur mai vedem dorințe de drumuri exprese, de curse externe aeriene, de parcuri industriale, în cealaltă parte vedem doar dorința unor bucurii mărunte.

Gavril Varvara (stanga) si Dan Ioan Cusnir (Deapta)

 

Ciudat este că cel mai vehement critic al președintelui, consilierul Dan Ian Cușnir, a căzut în capcana lucrurilor mărunte și a politicii ”bățului prin gard” pe care o practică o bună parte dintre colegii săi seniori și în loc să îl oblige pe șeful executivului județean să ridice ștacheta cât mai sus, îl ” condamnă” la repaos politic.

Proiectul PSD Suceava pentru județul Suceava este admirabil, dar încă ținut la secret, motiv pentru care nu înțeleg de ce consilierii PSD județeni nu doresc maximul posibil pentru județul ăsta în actuala formulă politica. Nu înțeleg de ce după ce l-au înlocuit pe Cătălin Nechifor cu Gheorghe Flutur la șefia CJ, nu îl fac pe acesta din urmă să urmeze calea unui progres real și de durată al județului.

Personal, mă așteptam ca în 2018, la 100 de ani de la UNIRE, Guvernul actual să își dorească să conecteze cumva Bucovina cu Țara.

Dar la un an de guvernare națională PSD și locală PNL, în CJ Suceava încă ne certăm cine are merite pentru un petec de drum național. În loc de dezvoltare și un ”festival al autostrăzilor din Bucovina”, noi avem parte de corul bocitoarelor pentru E 85. Ca și cum toți politicienii își dau mâna ca să înțelegem odată pentru totdeauna că în 1918 nu am făcut ce trebuia!

MIHAI CHIRA

P.S.: și ca o observație de final, Gheorghe Flutur a încercat să fie cât mai ”aproape” de PSD și la ședința de ieri a venit cu ”roșu în gât” de nici nu putea rosti frazele. Îi urăm însănătoșire grabnică!


Intră acum și în grupul de