Venit, văzut, plecat! Bifat CEX la Sucevița


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava a mustit de social-democrație la finele săptămânii trecute. Și mai ales de idei și de soluții ce privesc guvernarea.

Premierul Mihai Tudose și liderul PSD, Liviu Dragnea au fost la Sucevița, alături de ce are mai bun partidul de guvernământ în momentul de față. Au fost miniștri, secretari de stat, subsecretari de stat și parlamentari. Perfect. În cadrul unui Comitet Executiv Central (CEx) al partidului.

Ce am priceput noi după ce a trecut valul PSD?

Eu personal am avut senzația, după conferința de presă susțină de domnii Tudose și Dragnea că întrebările îi cam deranjau. Probabil o fi fost și ziua extrem de lungă și plină de ședințe de tot felul, cu oameni de tot felul.

Dar iată ce am înțeles:

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, primește dispensă de 1000 de lei pentru Horele sale. Adică dl Dragnea a anunțat că taxa de horă, de o mie de lei va fi scoasă.

După care am aflat că, vom analiza, ne interesăm, vom vedea săptămâna asta cum rezolvăm și la final o scurtă, dar fermă bătaie cu mâna în masă a dlui Dragnea care ne-a anunțat că e cam gata cu furatul în România. Asta se întâmpla la întrebarea cu TVA split.

În rest, dacă ați fost interesați despre ce s-a întâmplat acolo din punct de vedere administrativ, nu prea vă putem spune pentru că nu ne e clar. Cert e că după ce am stat ore bune ca să aflăm ceva concret, am plecat de la Sucevița cu sentimentul că va mai trebui să venim odată.

Intențiile Guvernului în privința lui Utilități și mediu la standarde europene, salina Cacica, DN-urile distruse,șoseaua de centură a Sucevei, mina de la Crucea, lemnul de foc pentru populație… încă nu au o formulă clară de aplicare. Au fost doar la capitolul promisiuni.

Ceva de genul vom face să fie bine ca să nu fie rău și vă ținem noi la curent cu noutățile.

Ce mi-a plăcut mie cu adevărat la Sucevița? Culorile unei toamne autentice!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de